Mascarada cu prefectul prins baut la volan a declansat anchete la Politie si Parchet

Mascarada cu prefectul prins baut la volan a declansat anchete la Politie si Parchet

Sefii Politiei iesene au confirmat ieri pentru „Ziarul de Iasi“ ca au demarat o ancheta interna pentru a afla daca politistii care au intervenit la accidentul rutier al fostului prefect Romeo Olteanu, prins baut la volan, au respectat procedurile interne. Procurorii au intrat si ei pe fir.

Fenechiu: Sper ca Nastase sa ramana doar blogger, dupa Congresul PSD
Primaria ieseana, selectata de Comisia Europeana pentru proiecte international de turism

Modul suspect in care au intervenit po­litistii rutieri in cazul ex-prefectului Romeo Olteanu a creat un adevarat cutremur in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean  (IPJ) Iasi. Oficialii Politiei au confirmat ieri pentru „Ziarul de Iasi“ ca au demarat o ancheta interna pentru a se stabili de ce agentii nu l-au testat pe fostul prefect la fata locului si daca se poate vorbi de o abatere din partea acestora.

Ancheta interna a fost demarata urmare a unui materialul publicat de cotidianul nostru in urma cu doua zile. „In baza articolelor din presa se fac veri­ficari cu privire la modul in care s-a actionat in acel caz, daca se pune problema de incalcare a normelor interne. Nu va pot preciza cine conduce ancheta“, ne-a spus ieri Costel Gatlan, adjunctul sefului IPJ Iasi.

Prefectul, testat dupa  ce a fost lasat sa mearga la meci

In paralel, reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au precizat si ei ca au solicitat de la Politie actele intocmite in cazul ex-prefectului. „S-au solicitat documentele pentru verificari preliminare din cazul in care a fost implicat autoturismul institutiei Prefectului. Urmeaza sa stabilim daca s-au respectat dispozitiile legale“, ne-a precizat Iulian Iftodi, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi.
Reamintim ca „Ziarul de Iasi“ a semnalat in editia de marti modul de actiune al politis­tilor care l-au testat pe ex-prefectul Oltea­nu, in ciuda declaratiei sefului Biroului Politiei Rutiere, comisarul Liviu Zanfi­rescu, ce a mentionat ca subalternii sai au actionat „perfect legal!“

Cronologia evenimentelor de duminica seara, atunci cand Romeo Olteanu a fost implicat intr-un accident rutier usor cu masina institutiei, arata ca agentii care au ajuns la fata locului ar fi incalcat normele legale privind testarea cu alcooltestul a soferilor implicati. Ex-prefectul a fost lasat de agenti sa plece de la fata locului, a mers la meciul CSMS Iasi – Petrolul Ploiesti, fiind chemat dupa o ora sa sufle in fiola. Rezultatul a fost de 0,32 mg/l in aerul pur expirat, la limita dintre contraventional si penal. Daca demnitarul ar fi fost testat la fata locului cu etilotestul, asa cum se intampla de regula in orice accident de genul acesta, existau mari posibilitati ca fapta acestuia sa intre in sfera penalului. Modul de actiune al politistilor pare sa fi depasit cadrul legal. Romeo Olteanu a demisionat din functie marti, urmare a unei solicitari a viceprim-ministrului Gabriel Oprea. Referitor la consumul de alcool, ex-prefectul a precizat ca bause un paharel de palinca cu cateva ore inainte de a se urca in masina de serviciu si un pahar de vin la stadion dupa golul iesenilor. (Ionut BENEA)