Manifestari de 1 decembrie la Iasi, de Ziua Nationala a Romaniei

Ministerul Apararii Nationale a aprobat defilari ale ostasilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, doar in garnizoanele Bucuresti, Alba Iulia si Iasi.

Un Mercedes Clasa S al familiei Chescu, patronul FLUX, a ars ca o torta noaptea trecuta
Biroul parlamentar al senatorului Dumitru Oprea atacat de trei huligani

Ministerul Apararii Nationale a aprobat defilari ale ostasilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, doar in garnizoanele Bucuresti, Alba Iulia si Iasi.

Seful statului major al Brigazii 15 Mecanizata de la Iasi, colonelul Ionel Munteanu a precizat ca va avea loc cea mai mare defilare din ultimii ani. Aceasta se va desfasura cu incepere de la ora 11,40, pe parcursul a aproximativ 20 de minute, in Piata Palatului.

Colonelul Ionel Munteanu a precizat ca vor defila reprezentantii tuturor categoriilor de arme prezenti in garnizoana Iasi. Este vorba de 450 de militari si 50 de mijloace de lupta.

Manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei vor incepe la Iasi in Piata Palatului, la ora 10,00, cu un concert de muzica populara.

La ora 11,00 este programata sosirea oficialitatilor dupa care vor avea loc discursurile, depunerile de coroane de flori si parada militara.

De la ora 12,00 se va desfasura masa traditionala.

Cu ocazia minivacantei de 1 Decembrie, in judetul Iasi sunt in dispozitiv peste o mie de forte de ordine.

Ca si in anii precedenti va functiona un dispozitiv integrat format din politisti si jandarmi.

Comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, comisarul sef Costel Gatlan a declarat ca in aceste zile sunt pregatite pentru interventii 460 de masini in tot judetul si vor fi si filtre pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Comandantul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi, colonelul Mircea Tulica a declarat ca jandarmii vor participa pentru prima data si la manifestarile prilejuite de aprinderea iluminatului festiv de sarbatori, retragerea cu torte si arborarea dralelului national pe Palatul Culturii.