Mamicile din Iasi indignate de propunerea lui Botis

Mamicile din Iasi se declara dupa ce ministrul Muncii Ioan Botis a anuntat ca intentioneaza sa reduca durata concediului pentru cresterea copilului. Varsta prea mica, lipsa creselor si a bonelor calificate sunt principalele argumente cu care mamele incearca sa-l convinga pe ministrul muncii sa renunte la ideea de modifica legislatia actuala.

Un baietel de doi ani a murit dupa ce a baut diluant
Impuscati pe malul iazului unde pescuiau

Ministrul Muncii Ioan Botis a precizat ieri in cadrul unei intalniri cu femeile din PDL ca are in vedere 3 variante pentru modificarea legislatiei privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului. Prima varianta prevede un concediu de 12 luni si o indemnizatie de 85% din salariu, cuprinsa intre 600 si 3.400 de lei, iar mamele care se intorc la serviciu sa beneficieze de un bonus de 500 lei lunar. A doua si a treia varianta prevad ca mamele sa beneficieze timp de 24 de luni de indemnizatie, dar aceasta sa fie plafonata la 1.000 de lei sau la 1.500 de lei, iar bonusul pentru intoarcerea la serviciu mai devreme sa fie de 100 de lei lunar. Mamele sunt indignate de propunerile ministrului muncii. "Mie mi se pare incredibil , nu stiu cum ar putea lua cineva o asemnea decizie, in conditiile in care in Romania, nici o gradinita, nici o cresa nu-ti primeste copilul de un an. Copilul la un an nici macar nu poate sa mearga in picioare. Deci o mama ar trebui sa stea langa copilul ei pentru a-l putea creste si a-i oferi educatia corespunzatoare." "Mama ii intelege cel mai bine durerile, nevoile si in mod sigur langa mama creste cel mai bine, se dezvolta cel mai armonios, cu dragoastea necesara si cu tot ce are nevoie de aceea este o solutie foarte proasta. Va avea, in mod sigur, mai tarziu de suferit copilul. Mai am o fetita si am stat cu ea doi ani de zile si legatura dintre noi este foarte stransa si spun lucrul asta din experienta."

Initiativa ministrului muncii nu este agreata nici de unii colegi de partid si nici de partenerii din coalitia de la guvernare.

R.L.