Liberalii ieseni: „PSD Iasi a pecetluit soarta transportului public local”

Reprezentantii PNL Iasi ii acuza pe colegii din PSD ca au pecetluit soarta RATP. Iata comunicatul liberalilor in varianta integrala:

Judecat dupa ce a comis un accident rutier, desi nu avea permis
Avocata Cremenitchi va fi judecata la Galati

„PSD Iasi a pecetluit astazi soarta transportului public local prin ratarea finantarii europene

In sedinta de astazi a Consiliului Local, grupul PSD in frunte cu viceprimarii au respins propunerea PNL Iasi de a prelungi contractul de delegare de gestiune a serviciului de transport public de calatori pentru o perioada de maxim 2 ani, a.i. sa se poata pregati delegarea serviciului in baza Regulamentului 1370/2007 al Parlamentului European in interiorul exercitiului financiar 2014-2020.

„Prin aceasta decizie PSD alege sa-i protejeze pe cei responsabili de falimentul RATP de furia creditorilor sacrificand oportunitatea istorica de a moderniza serviciului de transport public de calatori din fonduri nerambursabile. Aceasta decizie este una iresponsabila fata de cetatenii Municipiului Iasi si trebuie sa conduca la demisia tuturor celor care au contribuit la aceasta situatie.

Ca ultim efort de salvare a ceea ce se mai poate salva grupul consilierilor PNL evalueaza atacarea acestei decizii in contencios administrativ si declansarea unei ample dezbateri publice cu iesenii si cu specialistii in acest domeniu”, declara Marius Danga, liderului grupului de consilieri PNL".