Iulian Dascalu, considerat „regele mall-urilor”, pregateste un nou proiect imobiliar in inima orasului

Firmei detinute de omul de afaceri Iulian Dascalu, considerat cel mai bogat un om din Iasi, a obtinut avize pentru constructii de lucrari in centrul I

Constantin Adascalitei, „tras” afara din parlament cu trei camioane de piatra?
Fermierii ieseni nu se ingramadesc sa primeasca sprijinul de finantare de la bugetul statului

Firmei detinute de omul de afaceri Iulian Dascalu, considerat cel mai bogat un om din Iasi, a obtinut avize pentru constructii de lucrari in centrul Iasului, pe o suprafata de teren situata in apropiere de Palas.

Reprezentantii municipiului Iasi au emis recent autorizatii pentru lucrari in urma unor solicitari formulate de firme detinute de afaceristul Iulian Dascalu. Autorizatiile au fost acordate momentan pentru foraje si excavari, suprafata totala mentionata in cereri fiind de aproximativ 1,5 hectare, scrie adevarul.ro.

„Construire imprejmuire teren proprietate, lucrari de foraje si excavari necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice si arheologice, lucrari de amenajare si constructii cu caracter provizoriu pe durata organizarii executarii lucrarilor”, este obiectul celor doua autorizatii emise de Primarie. In autorizatii sunt cuprinse, in total, 20 de terenuri, potrivit apix.ro.

Terenurile sunt situate foarte aproape de ansamblul Palas, ridicat si detinut tot de Iulian Dascalu. Avizele obtinute de firmele lui Iulian Dascalu ar fi premergatoare ridicarii unui posibil ansamblu rezidential, ce ar urma sa fie format din cladiri de mare inaltime.

O sursa a precizat pentru apix.ro ca s-ar lua in calcul inclusiv construirea unui pasaj subteran care sa lege nou ansamblu rezidential de complexul Palas.

Iulian Dascalu a dat in folosinta Palas in folosinta in mai 2012 si are o suprafata de aproximamtiv 270.000 de metri patrati. Potrivit revistelor economice de specialitate, Iulian Dascalu este cel mai bogat om din Iasi, cu o avere estimata la aproximativ 1 miliard de euro. Dascalu, de altfel o prezenta discreta, nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii noile sale planuri urbanistice.