Invitatie la degustare de produse americane: U.S. seafood, sweet potatoes and wine tasting event

Invitatie la degustare de produse americane: U.S. seafood, sweet potatoes and wine tasting event

Ambasada Statelor Unite ale Americii are placerea de a invita jurnalistii la o degustare de preparate din fructe de mare, cartofi dulci si merisor, specifice bucatariei americane.

Un copil in varsta de 10 ani a murit la spital dupa ce a cazut in cap in curtea scolii
Rusia este pregatita sa asigure protectia Europei de Est, in cadrul scutului antiracheta

Acestea vor fi servite alaturi de vinuri californiene.  Evenimentul va avea loc in data de 29 mai, intre orele 18:00 si 20:30, la resedinta ambasadorului SUA (Bulevardul Kiseleff, nr. 21). Gazda va fi Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher.  Vor mai participa Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, parlamentari din comisiile pentru agricultura, reprezentanti ai mediului de afaceri si specialisti in arta culinara.

Bernd Kirsch, Executive Chef al hotelului Radisson Blu din Bucuresti va demonstra cum se poate pregati homarul, scoicile St. Jacques si cartofii dulci. Chef Bernd va folosi produse americane, aduse pe piata din Romania de companii locale.

Preparatele vor fi servite cu vinuri californiene, binecunoscute pentru calitatea si varietatea lor. California este al patrulea producator de vinuri din lume, dupa Italia, Franta si Spania si una din cele mai diverse regiuni viticole din lume, cu aproape o suta de soiuri de struguri cultivate in aproape o suta de zone viticole.

Invitatii nostri vor putea gusta si fructe de merisor american sau bauturi preparate din acestea. Fructele de merisor ajuta in dietele pentru o inima sanatoasa, fiind bogate in antioxidanti, vitamine si fibre. 

 

Va rugam sa confirmati prezenta la eveniment pana marti, 28 mai, ora 14:00, la adresele porojana@state.gov si horvathr@state.govAccesul in resedinta ambasadorului se va face pe baza cartii de identitate si a legitimatiei de presa, incepand cu ora 17:30.