Invitatie eveniment cu ocazia celebrarii zilei pentru conservarea faunei salbatice

Invitatie eveniment cu ocazia celebrarii zilei pentru conservarea faunei salbatice

Ambasada SUA in parteneriat cu WWF-Romania (World Wide Fund for Nature) invita jurnalistii la un eveniment cu ocazia celebrarii zilei pentru conservarea faunei salbatice, 4 decembrie.

O noua transa de bani pentru lucrarile de modernizarea a Filarmonicii
Ieseni prinsi in flagrant la Adjud cu mii de pachete de tigari de contrabanda

DATA:             Marti, 4 decembrie 2012

ORA:               13:00

LOCUL:           Ambasada SUA (Bulevardul Dr. Liviu Librescu, nr. 4-6, in spatele Metro Cash&Carry Baneasa)

 

INDRUMARI:Iesiti de pe DN1 la Baneasa Shopping City. Continuati sa conduceti pe breteaua spre Metro si Ford/Harley Davidson, dupa care virati la dreapta pe bulevardul Neculai Stamatin. Cladirea ambasadei se afla la aproximativ 400 m in fata.

AUTOBUZ:Luati autobuzul 301 de la Piata Romana, de langa intrarea la metrou (Coloane) si veti ajunge chiar langa noul sediu al ambasadei, la statia „Ambasada SUA”.

 

Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA, Duane Butcher, va deschide evenimentul. Magor Csibi, Director WWF-Romania, va sustine un discurs in care va prezenta actiunile WWF pentru conservarea ursilor bruni din Muntii Carpati.  

Un numar de 50 de liceeni insotiti de profesorii lor vor lua parte la eveniment. Pentru acestia va fi organizat un program educativ interactiv sustinut de Marco Rufolo-Roger, membru al Departamentului de Educatie pentru Dezvoltare Durabila al WWF-Romania si voluntar al Corpului Pacii. Intregul eveniment se va desfasura in limba engleza.

Departamentul de Stat al SUA a dedicat pentru prima data in acest an ziua de 4 decembrie conservarii faunei salbatice, intr-un efort de a stopa traficul ilicit cu specii de animale salbatice si de a proteja si conserva specii pe cale de disparitie precum elefantii, rinocerii si tigrii.

Va rugam sa confirmati participarea la eveniment pana luni, 3 decembrie, ora 12:00, la adresa de e-mail armaselum@state.govsi popaam@state.gov. Accesul jurnalistilor se va face marti incepand cu ora 12:30. Va rugam sa aveti la dumneavoastra legitimatiile de presa si cartile de identitate pentru controlul de securitate.

Jurnalistii interesati de fauna salbatica si importanta conservarii ei au posibilitatea de a participa la un webchat pe aceasta tema si de a adresa intrebari biologului Jeff Corwin, cunoscut pentru emisiuniile sale de la postul TV Animal Planet. Va puteti loga pentru webchat la adresa http://conx.state.gov/digital-diplomacy, marti, 4 decembrie, incepand cu ora 15:00 (ora Romaniei)