„Investeste in oameni”

Joi, 29 octombrie 2009, in Sala Galbena a Institutiei Prefectului Judetului Iasi, incepand cu orele 10,00, va avea loc intalnirea de lucru a Membrilor Pactului Teritorial pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala si a Parteneriatelor Judetene, Regiunea Nord-Est.

Scoala de vara „Civilizatie, istorie si cultura romaneasca. Tinerii basarabeni si mostenirea culturala romaneasca”, la Iasi
Oprea si Fenechiu – contre pe tema modernizarii aeroportului

Scopul intalnirii este prezentarea si dezbaterea publica a studiilor privind ocuparea si incluziunea sociala in comuna Hiliseu Horia, judetul Botosani si orasul Negresti, judetul Vaslui.

Obiectivul principal al studiilor este analiza intensiva, multidimensionala a situatiei ocuparii si incluziunii sociale din localitatile vizate. Obiectivele specifice ale studiilor: Identificarea factorilor, cauzelelor care au contribuit la aparitia problemelor existente pe piata muncii; Furnizarea de informatii, date cu privire la situatia persoanelor excluse din domeniul ocuparii; Analiza situatiei persoanelor excluse de pe piata muncii in relatie cu accesul acestora la serviciile sociale si programele derulate in aceste localitati.

La aceasta intalnire vor participa Presedintele Pactului, in persoana Prefectului de Iasi, Dragomir Tomaseschi, Presedintele Asociatiei comunelor din Botosani, Capota Vasile, Primarul comunei Hiliseu Horia, judetul Botosani, Constantin Babliuc, Primarul orasului Negresti, judetul Vaslui – Ion Cozma si reprezentantii institutiilor membre ale Pactului Teritorial pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala si a Parteneriatelor Regionale din Regiunea Nord-Est. Initiatoarea demersului este Fundatia Academica „Petre Andrei” din Iasi prin intermediul proiectului intitulat „Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala, Regiunea Nord-Est”, STPNE, cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. A.S.