Infrastructura stradala dintre Podul Ros si cartierul Nicolina va fi reabilitata

Infrastructura stradala dintre Podul Ros si cartierul Nicolina va fi reabilitata

Pana la sfarsitul lunii, Primaria Iasi planuieste sa semneze contractul de lucrari aferente proiectului „Dezvoltare si Reabilitare Artera Functionala Sud – Municipiul Iasi“, ce presupune modernizarea infrastructurii stradale dintre Podul Ros si cartierul Nicolina.

Proxeneti din Iasi, retinuti de procurorii DIICOT. 30 de tinere, dintre care sase minore, exploatate sexual in Italia
Titlurile de proprietate gresite nu vor mai ajunge in instanta

In momentul de fata, aceasta artera rutiera, una dintre cele mai aglomerate din oras, arata deplorabil.

Carosabilul de pe strada si soseaua Nicolina, precum si cel de pe pasarela cu acelasi nume este peticit din metru in metru, bordurile sunt macinate sau in unele cazuri lipsesc, sina de tramvai este dezafectata de ani buni, pana si trotuarul destinat pietonilor este „patat“ de gropi, iar rigolele prin care se scurge apa de ploaie sunt infundate.

Prin intermediul proiectului amintit urmeaza a fi refacuta intreaga infrastructura stradala din cartierul Nicolina – CUG, fiind prevazute lucrari de refacere a retelei stradale, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru biciclisti si amenajarea de spatii verzi, imbunatatirea sistemului de marcaj rutier, reabilitarea pasajului subteran Nicolina, precum si a liniei de tramvai.

Valoarea totala a proiectului este de 87,7 milioane de lei, iar durata proiectului este prevazuta a fi de 35 de luni, din care durata de realizare a lucrarilor de construire si interventie este de 30 luni.

Din cauza intarzierilor inregistrate in faza licitatiei de achizitie a serviciilor de proiectare si executie a lucrarilor, proiectul va fi finalizat cel mai devreme in 2015. Astfel, abia peste doi ani vom putea vedea din nou tramvaie circuland dinspre Podu Ros inspre CUG.