Incendiu de proportii in Podul de Piatra

Incendiu de proportii in Podul de Piatra

Pompierii ieseni au avut parte, ieri, de cea mai dificila misiune de stingere a incendiului de la inceputul acestui an. Un echipaj format din trei autospeciale a intervenit in jurul orei 3.39 pe strada Ipsilanti nr. 5, din zona Podul de Piatra, in urma unui incendiu izbucnit la o casa, ale carui flacari s-au extins la alte doua locuinte.

Iata cu ce va atrage Ateneul Tatarasi in noua stagiune teatrala
Peste 8.500 de tigari descoperite la Sculeni

Pentru ca incendiul era foarte puternic, au mai intervenit inca patru autospeciale, carora li s-au alaturat un echipaj de Politie si unul SMURD. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgente (ISU) spun ca flacarile s-au extins pentru ca solicitarea s-a facut tarziu.

"Solicitarea prin serviciul de urgente s-a facut foarte tarziu, pentru ca pana la sosirea echipajelor, casa ardea foarte tare, iar flacarile erau deja extinse si la alte case. S-a intervenit cu sapte autospeciale cu apa si spuma si un echipaj format din 40 de pompieri si ofiteri. Interventia a fost dificila, pentru ca locuintele sunt situate una langa cealalta", a precizat dna Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant ISU Iasi. Potrivit acesteia, incendiul pre sa fi pornit de la cosul de evacuare a fumului. "Cauza probabila a izbucnirii incendiului este cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile care se aflau in jurul acestuia. Potrivit primelor date ale anchetei, incendiul s-a manifestat prima data la acoperisul casei si a inceput sa se extinda la alte doua acoperisuri", ne-a mai spus reprezentanta ISU. Din casa de la care a pornit incendiul nu s-a mai putut salva nimic, arzand in totalitate. "In cazul primei case la care s-a extins flacarile, a ars 90 mp din acoperis si din interiorul casei, iar la a doua casa afectata a ars acoperisul mansardei, in suprafata de 500 mp", ne-a mai spus dna Bolohan. Autoritatile au demarat cercetari pentru stabilirea exacta a cauzei incendiului si pentru evaluarea pagubelor.