IMAGINI: Surprize la implinirea celor 108 ani pentru o batranica din judetul Iasi

Cu ocazia implinirii varstei de 108 ani si a Sarbatorii Martisorului, vaduva de razboi Elena Sireteanu a fost sarbatorita luni, 29 februarie, ora 13.00, in localitatea Bosia, comuna Ungheni, judetul Iasi.

Perchezitie in Galata. O persoana suspectata de trafic de droguri
DNA: Alte noua persoane urmarite penal in dosarul in care presedintele CJ Mehedinti este acuzat de fapte de coruptie

I-au facut daruri comandantul Centrului Militar Zonal Iasi, colonel dr. Cezar Cobuz, generalul de brigada in retragere Stefan Dimofte – veteran din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, plutonierul adjutant in retragere Dumitru Rambu – membru al Filialei din Iasi a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi si autoritatile administratiei publice din comuna Ungheni.

Festivitatea a avut loc la casa batranei. I-au fost oferite diplome din partea Ministerului Apararii Nationale, a Centrului Militar Zonal Iasi, a Filialei din Iasi a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi si un ajutor constand in produse alimentare.

Elena Sireteanu s-a nascut la data de 29 februarie 1908. A ramas vaduva la varsta de 36 de ani cand sotul ei, Gheorghe Sireteanu, a cazut pe front in timpul luptelor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Eroul de razboi Gheorghe Sireteanu a avut si un frate, Neculai, alaturi de care a luptat si pe care l-a salvat de sub focul artileriei. In urma acestei intamplari, fratele sau a devenit invalid, fiindu-i amputat un brat. Dupa ce s-a intors acasa, a avut grija sa laude tot timpul eroismul fratelui sau.

Vaduva a fost evacuata din sat, impreuna cu copilul de doar patru ani, apoi a revenit in localitatea Bosia unde a luat viata de la capat, fiind nevoita sa munceasca la Cooperativa Agricola de Productie pentru a-si creste unicul fiu, acum in varsta de 76 de ani. Batrana nu s-a mai recasatorit, are doar cuvinte de lauda la adresa sotului ei, este mereu cu gandul la el asteptandu-l si acum sa se intoarca. Cu toate ca nu are nicio fotografie cu el, pastreaza vie amintirea chipului pe care l-a privit pentru ultima data in momentul cand acesta a plecat in razboi.

Povestea de viata a batranei in varsta de 108 ani este un exemplu ca familia este lucrul cel mai important, iar ea reprezinta un model pentru comunitatea din care face parte.