Iesenii au inceput sa taie conductele Dalkia din apartamente. Operatorul le face cadou amenzi

Iesenii au inceput sa taie conductele Dalkia din apartamente. Operatorul le face cadou amenzi

Chiar daca exista mai multe regulamente, iar legislatia avantajeaza operatorul sistemului centralizat de incalzire, unii ieseni si-au luat soarta in maini si au decis sa scape de conductele Dalkia din apartamente.

Subprefectul Angheluta demis de Guvern
Lipsa de interes pentru Centrul Expozitional Moldova

Pentru a nu mai plati facturi aberante, multi ieseni au taiat pur si simplu conductele sistemului cenetralizat de incalzire, iar in unele cazuri au refuzat sa plateasca incalzirea spatiilor comune, asa cum spune o hotarare de guvern mult contestata de cei care locuiesc la bloc. Aceste lucruri au fost descoperite chiar de reprezentantii Dalkia in urma unor verificari pe teren.

"In aceste cazuri concrete, este vorba de cele mai multe ori de repartizarea costurilor cu incalzirea spatiilor comune, adica subsol, casa scarii, spalatorie, uscatorie, coloane verticale din apartamente intre toti locatarii din condominiu indiferent de sursa de energie termica folosita, dar si de modificari ilegale ale instalatiilor interioare de termoficare din bloc, adica taieri de conducte ce duc la imposibilitatea furnizarii apei calde si a caldurii catre consumatorii conectati la sistemul centralizat", au precizat oficialii Dalkia Termo Iasi.