Iasi: Vamesii de la Albita au retinut 41.400 de sticle de vin spumant

Iasi: Vamesii de la Albita au retinut 41.400 de sticle de vin spumant

Un lot de 41.400 de sticle de vinuri spumante susceptibile a incalca drepturile asupra indicatiei geografice ‘Champagne’ au fost confiscate, marti, de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Albita, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
 

O alta ieseanca a incercat sa se sinucida
Iasul s-a infratit cu Yong-In
Intreaga cantitate de vinuri spumante retinute la vama era transportata in trei autocamioane, care circulau pe ruta Republica Moldova – Republica Belarus.
 
Conform sursei citate, inspectorii vamali au constatat ca pe sticlele de vin sunt aplicate etichete cu denumirea ‘Sovetskoe shampanskoe’, in traducere ‘sampanie sovietica’.
 
‘Folosirea cuvantului sampanie pe eticheta produsului a ridicat suspiciunea ca aceste marfuri sunt susceptibile a aduce atingere unui drept asupra indicatiei geografice ‘Champagne’, deoarece, conform art. 103 alin. (2) din Regulamentul nr. 1308/2013, indicatiile geografice sunt protejate impotriva oricarei imitari sau evocari, chiar daca denumirea protejata este tradusa, transcrisa sau transliterata’, se arata in comunicatul ANAF.
 
In urma controlului vamal, s-a procedat la retinerea marfurilor in vederea stabilirii veridicitatii informatiilor pentru care exista suspiciuni.