Iasi: Un avocat, fost prefect al judetului, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa

Iasi: Un avocat, fost prefect al judetului, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa

Avocatul Dragomir Tomaseschi, fost prefect al judetului Iasi, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, pentru marturie mincinoasa.
 

Ziua Pamantului la Gradina Botanica
Aproximativ 30 de membri ai PSD au pichetat sediul PDL Iasi
Procurorii au finalizat cercetarile si ‘au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor, Dragomir Sava Tomaseschi si Constantin Avadanei, sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa prev. de art. 273 al. 1 Cod penal’, conform unui comunicat al al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.
 
‘La datele de 28 aprilie 2014 si 26 mai 2014, cu ocazia audierii in calitate de martor in dosarul penal nr. 9314/99/2013* al Tribunalului Iasi, inculpatii Dragomir Sava Tomaseschi si Constantin Avadanei au facut afirmatii mincinoase cu privire la imprejurari esentiale in legatura cu care au fost intrebati. Astfel, inculpatii au sustinut in calitate de martor, in mod nereal, ca politistii din escorta l-au agresat fizic si verbal, la intrarea in cadrul Tribunalului Iasi, pe inculpatul Gheorghe Clapon, aflat in stare de arest preventiv iar persoana privata de libertate, desi a fost agresata, nu a adus amenintari organelor de politie‘, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.
 
Potrivit comunicatului de presa, din probatoriul administrat in cauza, a rezultat ca declaratiile lui Dragomir Sava Tomaseschi si ale lui Constantin Avadanei, date in calitate de martor, sunt ‘in vadita contradictie cu declaratiile celorlalte persoane audiate in cauza si cu inregistrarile audio-video de la intrarea in sediul instantei de judecata’.
 
‘In cuprinsul sentintei penale nr. 580/13.06.2016 pronuntata in dosarul penal 9314/99/2013* al Tribunalului Iasi prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Clapon Gheorghe, printre alte infractiuni si pentru infractiunea de ultraj, instanta de judecata a inlaturat declaratiile date in calitate de martor de inculpatii Tomaseschi Sava Dragomir si Avadanei Constantin, apreciind a fi nesincere. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Curtii de Apel Iasi‘, se arata in comunicatul de presa citat.