Iasi: PUZ pentru Spitalul Regional de Urgente

Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgenta din Iasi va fi elaborat pana in luna decembrie. Anuntul a fost facut astazi, in Sala „Vas

Primaria Iasi a lansat programul destinat manifestarilor Centenar
Primaria un SRL pentru smecheri. Abandonarea proiectului pentru sanatatea populatiei din Iasi, Purcica

Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgenta din Iasi va fi elaborat pana in luna decembrie.
Anuntul a fost facut astazi, in Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, in cadrul unei intrevederi a autoritatilor implicate in realizarea acestui proiect.

Pe langa reprezentantii conducerii Primariei Municipiului Iasi, la sedinta au participat reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Ministerului Sanatatii, Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional, Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” si Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Spiridon”.

„In prezent suntem in faza anterioara eliberarii Planului Urbanistic Zonal. Sunt convins ca in cursul lunii decembrie vom avea documentul avizat. Am dezbatut si modul in care vom corela intr-un mod unitar proiectul Spitalului Regional de Urgenta cu proiectul de conectare a intregii zone la retelele de utilitati si la transportul public, precum si problema obtinerii avizelor necesare. Suntem pregatiti pentru a nu intampina intarzieri inutile in ceea ce priveste avizele. Am fost atenti in ceea ce priveste avizarea proiectelor in zona, pentru a nu fi pusi in situatia sa mai avem nevoie de teren si sa nu mai avem rezerve. Putem face fata si la o eventuala extindere a Spitalului Regional, chiar pana la cinci module”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit schitei calendarului proiectului Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi, pana la sfarsitul acestui an se va finaliza solutia tehnica, documentatia va fi depusa spre finantare la Comisia Europeana in primul trimestru al anului 2018, urmand ca, dupa aprobarea finantarii, lucrarile sa demareze la sfarsitul anului 2018, cel tarziu la inceputul anului 2019, astfel incat sa fie finalizate in cursul anului 2022.