Iasi: Parcul Industrial de la Letcani, primul din judet care a obtinut licenta

Iasi: Parcul Industrial de la Letcani, primul din judet care a obtinut licenta

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, a declarat marti ca ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a semnat, luni, ordinul prin care se dispune acordarea titlului de parc industrial societatii ‘Iasi Industrial Park SRL’, acesta fiind prima unitate de profil care se infiinteaza la Iasi.
 

Iasul sarbatoreste ziua Nato
Crima la Costesti: un barbat a fost gasit mort la marginea satului
Maricel Popa a afirmat ca, in luna februarie, urmare a derularii procedurii de achizitie publica, CJ a incheiat contractul de servicii de proiectare pentru studiul de fezabilitate, iar in luna aprilie a fost aprobat studiul, inclusiv indicatorii tehnico economici pentru realizarea ‘Iasi Industrial Park’ in comuna Letcani.
 
‘Desi a fost initiat in anul 2013, realizarea poate a celui mai important obiectiv economic din ultimii ani din judet a stagnat o perioada. Lipsa de preocupare a celor care l-au propus si a celor desemnati sa se ocupe administrarea proiectului a intarziat foarte mult realizarea lui. Cu bunavointa, interes si implicare am demonstrat ca am reusit sa aducem parcul la stadiul in care, in mai putin de sase luni, am obtinut licenta de parc industrial. Asta inseamna sa dispui de adevarati specialisti la Directia de Proiecte si Dezvoltare Durabila a CJ. Vom face din acest proiect un loc care va fi reprezentativ pentru judetul Iasi. Avem deja pregatit caietul de sarcini si vom demara urgent procedura de achizitie publica, urmeaza realizarea proiectului tehnic, totul trebuie sa se desfasoare in ritm alert. Asezarea parcului la Drumul European, cu facilitati de acces este un mare atu al acestui obiectiv. Ne preocupa economia judetului si atragerea cat mai multor firme care sa aduca plus valoare acesteia’, a spus Maricel Popa presei.
 
Proiectul tehnic vizeaza realizarea si asigurarea utilitatilor, construirea unui centru administrativ cu o suprafata de 621 metri patrati, alimentarea cu gaz, energie electrica, retea de termoficare, retele de aductiune cu apa, retele de canalizare pluviala, amenajarea unei parcari pentru camioane, infrastructura de acces.
 
Prin realizarea retelei de drumuri, precum si a retelei edilitare, in parc vor fi create conditii si facilitati pentru cladiri administrative, spatii de cazare (hoteluri), spatii de alimentatie publica, sali de conferinte, protocol si training, parcari subterane, supraterane si etajate, constructia de hale pentru depozitare.
 
Circulatia in cadrul parcului industrial va fi realizata prin intermediul retelei de drumuri propuse ca parte integranta a proiectului.
 
Valoarea proiectului este de 21,1 milioane lei, banii fiind asigurati din fondurile Consiliul Judetean Iasi.