Iasi: Ministrul Rovana Plumb semneaza contractul ce vizeaza cea mai mare investitie de infrastructura de transport din regiunea Moldovei

Iasi: Ministrul Rovana Plumb semneaza contractul ce vizeaza cea mai mare investitie de infrastructura de transport din regiunea Moldovei

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, va fi prezenta luni 4 septembrie la Iasi pentru semnarea contractului de finantare ce vizeaza cea mai mare investitie privind modernizarea infrastructurii rutiere din judetele Iasi si Suceava „Axa rutiera strategica 1 Iasi – Suceava”.
 

Ministerele de Justitie din Romania si Republica Moldova semneaza un acord de colaborare la Iasi
Ieseanul Liviu Munteanu, la DNA Ploiesti, dupa ce si-a recunoscut faptele in dosarul cumnatului lui Ponta
Acesta este, totodata, cel mai important proiect de infrastructura rutiera pentru care s-au prevazut bani in actuala etapa prin Programul Operational Regional. Asadar, cel mai vast obiectiv de investitie rutiera al Consiliului Judetean Iasi, finantat din fonduri nerambursabile, inseamna alocarea a aproape 73 mil. euro, din care 58 mil. fonduri europene si aprox. 9 mil euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie sa o asigure solicitantii este de 6 mil. euro, reprezentand 2% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile.
 
Proiectul, implementat in parteneriat cu judetul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor doua judete, din care 92 km in judetul Iasi. 
 
Dupa finalizarea investitiei, 22 de comune si orase din judetele Iasi si Suceava vor fi conectate la reteaua trans-europeana de transport (TEN-T).
 
Comunele iesene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnita, Coarnele Caprei,Cotnari, Focuri, Belcesti, Ceplenita, Scobinti, Lespezi, Siretel.
 
In judetul Suceava, axa rutiera va traversa comunele Ipotesti, Bosanci, Udesti, Stroiesti, Darmanesti, Todiresti, Moara si Scheia, orasele Dolhasca si Liteni si municipiul Suceava.
 
Proiectul “Regiunea Nord-Est- Axa Rutiera Strategica 1 Iasi-Suceava” a fost depus in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 Axa prioritara 6 – Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T.