Iasi: Autor al manualului de geografie de clasa a VI-a, reactie in urma greselilor aparute in editia tiparita

Mihaela Fiscutean, unul dintre autorii manualului de Geografie de clasa a VI-a in care au fost descoperite erori, profesor la Colegiul National din Ia

Autocar cu pelerini lovit de un autoturism pe strada Sfantul Lazar
Primul pas spre functia de subprefect: functionari publici in cadrul Primariei Miroslava

Mihaela Fiscutean, unul dintre autorii manualului de Geografie de clasa a VI-a in care au fost descoperite erori, profesor la Colegiul National din Iasi, a declarat, astazi, ca niciunul dintre cei care au lucrat la aceasta carte nu a vazut forma finala a acesteia, astfel ca nici etapa prin care se da unda verde pentru tipar nu a mai existat.

Mihaela Fiscutean a mai spus ca profesorii au fost instiintati ca au fost realizate modificari la elementele grafice de catre tehnoredactorul specializat in Geografie care s-a ocupat de manual, fara insa a le fi precizate.

Deficientele de comunicare intre autori si editura ar fi condus la seriea de erori identificate in manual, potrivit Mihaelei Fiscutean.

Reactia cadrului didactic vine dupa ce in spatiul public a aparut informatia conform careia manualul unic de Geografie de clasa a VI-a, tiparit la Editura Didactica, cuprinde o serie de greseli.

Dorin Fiscutean si Mihaela Fiscutean, doi dintre autorii manualului, sunt cadre didactice la Colegiul National din Iasi. Sotii Fiscutean pregatesc de zece ani lotul national de Geografie. Numai anul acesta patru elevi pregatiti de cei doi profesori au reusit sa obtina aurul la cea de-a 15-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie, eveniment care s-a desfasurat in perioada 1 – 6 august in Canada.

Intr-un comunicat de presa, Editura didactica si pedagogica afirma ca manualul respectiv a fost cel mai bine realizat si a primit aviz stiintific favorabil.

Totodata, se precizeaza urmatoarele:

„In acest an, exista deja tiparite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, din care 148.000 sunt manuale de Geografie. Conducerea Ministerului Educatiei Nationale, precum si cea a Centrului National de Evaluare si Examinare si cea a Societatii Editura Didactica si Pedagogica S.A. isi exprima increderea ca erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente.”