Harta obiectivelor ce pot fi vizitate gratuit in „Noaptea muzeelor“

Harta obiectivelor ce pot fi vizitate gratuit in „Noaptea muzeelor“

A noua editie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor“ se va desfasura pe 18 mai – din Romania participand peste 100 de muzee.

Camere de luat vederi in toate mijlocele de transport in comun
666 medici rezidenti la Iasi, in acest an

La Iasi, nu mai putin de 14 institutii de cultura isi vor deschide portile.

Lista muzeelor iesene participante la „Noaptea muzeelor“: Muzeul Memorial „Poni-Cernatescu“, Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu“ si Muzeul Unirii Iasi (Complexul Muzeal National Moldova Iasi); Muzeul „Vasile Pogor“, Muzeul „Mihail Sadoveanu“, Muzeul „Ion Creanga“ (Bojdeuca) si Muzeul „Mihai Codreanu“ / Vila Sonet (toate din cadrul Muzeului Literaturii Romane Iasi); Muzeul Universitatii „Al. I. Cuza“ Iasi; Palatul Roznovanu (Primaria Municipiului Iasi); Turnul Golia si Casa diaconului Ion Creanga (Asociatia „Centrul de Promovare Turistica“ Iasi); Muzeul Viei si Vinului din Harlau (Complexul Muzeal National Moldova Iasi); Muzeul „Vasile Alecsandri“ din comuna Mircesti (Muzeul Literaturii Romane Iasi); Muzeul „Constantin Negruzzi“ din satul Hermeziu, comuna Trifesti (Muzeul Literaturii Romane Iasi); Palatul „Alexandru Ioan Cuza“ de la Ruginoasa (Complexul Muzeal National Moldova Iasi).

Noaptea Europeana a Muzeelor este un eveniment international de succes, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, fiind pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai. Anul acesta asistam la o dubla sarbatoare: Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor. Scopul proiectului este de a facilita accesul unui public nou la institutii de cultura. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa se alatura initiativei si sarbatoresc anual evenimentul prin deschiderea simultana, exceptionala si, de cele mai multe ori, gratuita.