Grefiera Violeta Osoianu, suspendata din functie

Grefiera Violeta Elena Osoianu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, a fost suspendata din functie. Asta a decis conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. Hotararea procurorului general, Iulian Ispir, vine dupa ce procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala pe numele Violetei Osoianu, in dosarul ''caracatitei imobiliare".

Iesenii intra in noul an datori vanduti la banci. Ce spun specialistii despre restantele record
UTI Grup ameninta cu suspendarea sistemului de management al traficului din Iasi : „Primaria nu-si respecta obligatiile contractuale”

Anchetatorii o cerceteaza pe grefiera, dupa ce, impreuna cu sotul ei, capul retelei organizate de inselaciuni si falsuri, Emanuel Osoianu, ar fi vandut de mai multe ori terenuri ale Consiliului Local Iasi si ale unor persoane fizice. Procurorii au audiat vineri 28 de persoane invinuite si inculpate in dosarul inselaciunilor cu terenuri, din care 21 formeaza grupul infractional organizat. Sambata seara, dupa circa 5 ore de audieri la Tribunalul Iasi, magistratii au decis arestarea preventiva a 6 inculpati: Emanuel Osoianu, Radu Cosmin – consilier cadastru, Ovidiu Plesescu – inspector OCPI, Ioan Mihu – paznic la vila capului retelei, Mihai Mitrica si Mihaela Nicoleta Volosciuc. Emanuel Osoianu este cercetat si pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Celorlalti membri ai retelei li se aduc acuzatii precum inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale,  uz de fals sau complicitate la aceste infractiuni. F.D.