GEOANA STA PROST DE TOT IN IASI…

GEOANA STA PROST DE TOT IN IASI…

Mircea Geoana e pe locul 3 in intentiile de vot ale iesenilor, conform unui sondaj al liberalilor. Ar avea vreo 16% si in ceafa ii sufla Sorin Oprescu, medicul fiind votat de vreo 15% dintre respondentii sondajului. Pe primul loc-Traian Basescu, pe locul doi-Crin Antonescu. Daca sondajul e corect, pentru Gheorghe Nichita se contureaza o mare problema. Ca lider absolut al PSD Iasi, primarul in functie e responsabil de rezultatul pe judet al candidatului Geoana. E adevarat ca nu cunoastem in acest moment cum stau cei trei principali actori politici in mediul rural iesean, cifrele facute publice avand in vedere doar municipiul Iasi.

Sediul unei banci din Dacia, umplut de fum de catre cei de la deratizare
Zilele Comunei Cotnari

Poate ca la tara, PSD-ul se misca mai bine si in consecinta, Geoana se bucura de o sustinere mai larga. Insa in chiar fieful primarului Nichita, pozitia a treia pe care ar dobandi-o presedintele PSD, constituie o mare umilinta. Nu e Nichita destul de convingator? N-are sub control suficiente parghii pentru a-si impune vointa? Are, dar…

Pe de alta parte, slabiciunea candidatului Mircea Geoana, inconsistenta sa politica, superficialitatea si artificialitatea manierei in care se manifesta, n-au cum sa-l transforme intr-un candidat de temut. Pesedistul se confrunta si cu prezenta lui Sorin Oprescu, acesta preluandu-i o parte din electoratul traditional, altfel-spus- din electoratul care in mod obisnuit voteaza cu social-democratii. In aceste conditii, se pare ca pesedistii vor miza in principal tot pe primarii lor din judet, pe mediul rural in genere- acolo unde de ani buni, au demonstrat ca sunt aproape imbatabili. Dar mai pot fi siguri si de acest aspect?

MIHAI GRIGORE