Gabriel Surdu se intoarce in Consiliul Local

Gabriel Surdu se intoarce in Consiliul Local

Democrat-liberalul Gabriel Surdu se intoarce in Consiliul Local, dupa ce colegul sau de partid, Gheorghe Grigoras, s-a retras din Legislativul municipiului.

Un nou consilier judetean!
I-a cerut demisia

Surdu a mai fost consilier in mandatul precedent. De la alegerile din iunie 2012, PDL a mai inlocuit un consilier local, in locul Cameliei Bogdanici, care a devenit parlamentar, venind Constantin Axinia, si el avand la activ mandate precedente. In privinta lui Gabriel Surdu, votul colegilor din Consiliu va fi dat in sedinta ordinara de pe 30 mai.

La aceeasi intrunire se va discuta si despre achizicionarea unor servicii juridice de consultanc si reprezentare in justitie in doua procese pe care Primaria le are la Tribunal cu Palas Holding. In unul dintre acestea, reprezentantii Palas au contestat plata a aproape 8 milioane de lei. Magistratii au admis in parte actiunea formulata de acestia si au obligat Primaria sa plateasca peste 80.000 de lei drept cheltuieli de judecata. Procesul a inceput atunci cand municipalitatea a solicitat reprezentantilor de la Palas sa plateasca redeventa datorata pentru utilizarea celor 12 hectare de teren concesionate de Primarie lui Iulian Dascalu. In al doilea proces, care are urmatorul termen pe 27 mai, Finantele Locale au contestat executarea suspendarii executarii silite a Palas Corp.

Tot in sedinta de joi va fi discutata si o rectificare a bugetului. Concret, municipalitatea va aloca 500.000 de lei pentru functionarea bazei de agreement Ciric. La capitolul venituri, se estimeaza ca se vor incasa 780.000 lei, dar cheltuielile sunt calculate la 1,28 milioane de lei, asa ca baza de agrement are nevoie de un ajutor financiar de 500.000 de lei. Totodata, consilierii locali vor trebui sa aprobe si tarifele, care déjà au fost aplicate, dar si angajarea la Ciric a 35 de persoane: administrator, asistent manager, asistente medicale, salvatori si municitori.