Fenomenele meteo au lasat fara curent electric mai multe localitati din judetele Suceava si Neamt. Vremea, in Moldova, va continua sa se inrautateasca

Drumul Transrarau a fost inchis temporar astazi dupa-amiaza din cauza vremii nefavorabile, iar DN17B este blocat pe un sens de mers in localitatea Dor

Sorin Balanescu, a sasea zi de protest: Demisia japitei din
Moldomobila SA in prag de faliment

Drumul Transrarau a fost inchis temporar astazi dupa-amiaza din cauza vremii nefavorabile, iar DN17B este blocat pe un sens de mers in localitatea Dorna Arini, dupa ce mai multi bolovani au cazut de pe un versant.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, astazi, mai multi arbori au fost doborati pe carosabil in localitatile Iacobeni, Colacu, Pojorita, Crucea, Carlibaba, Paltin si zona Izvorul Alb din Cimpulung Moldovenesc.

ISU Suceava a intervenit pentru degajarea arborilor in localitatile Iacobeni, Crucea si Paltin, iar in celelalte au intervenit serviciile voluntare pentru situatii de urgente si lucratori ai ocoalelor silvice din zona.

In zona de munte se circula in conditii in iarna, in unele zone stratul de zapada depasind un centimetru.

Tot din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, opt localitati au ramas total nealimentate cu energie electrica – Dorna Arini, Botus, Colacu, Delnita, Fundu Moldovei, Pojorita, Cirlibaba, Valea Putnei, iar Ostra, Gura Humorului si Iacobeni sunt alimentate partial. Un numar de 67 de posturi de transformare sunt nealimentate, iar 4.613 consumatori sunt nealimentati cu energie electrica.

Echipe de specialitate ale distribuitorului de energie electrica lucreaza pentru remedierea avariilor.

Si in judetul Neamt, aproximativ 3.000 de gospodarii nu sunt alimentate cu energie electrica, au anuntat reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt. Potrivit acestora, ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, situatia afecteaza locuitorii din comunele Podoleni, Zanesti si Tarcau.