Fara apa calda si caldura in locuinte

Fara apa calda si caldura in locuinte

 13.200 de familii, adica peste o treime dintre iesenii bransati la sistemul centralizat de termoficare, vor ingheta in aceasta iarna. Oamenii au datorii imense catre Centrala Electrica de Termoficare, iar sefii de la CET au inceput sa aplice masuri pentru recuperarea restantelor.

3.000 de tigari descoperite intr-un autocar
Copil de 10 ani din Iasi a ajuns la spital dupa ce a fost strans de gat de tata

Toate asociatiile de proprietari cu datorii mai vechi de sase luni au primit notificari. „Datoria populatiei catre CET Iasi este de 85.2 milioane lei. Dintr-un total de aproximativ 56.000 de apartamente, in momentul de fata nu primesc agent termic 13.200 de apartamente din cauza datoriilor. Nu si-au platit datoria. Sint cu datorii mai vechi de sase luni. Sint cazuri in care asociatiile nu si-au platit datoriile catre CET. Dar populatia, locatarii au platit”, a declarat Lacramioara Pintilie, purtator de cuvint al CET Iasi. Sefii termocentralei iesene au ridicat contoarele de la blocurile cu datorii mari si le vor monta abia dupa ce locatarii isi vor achita debitele.

„Partea proasta a acestei abordari este ca sint penalizati si clienti bun platnici si, din pacate, atunci cind s-a zonat municipiul pe zonele unitare de incalzire, cred ca trebuia avut in vedere efectuarea investitiilor pe doua planuri – modernizarea surselor, pentru ieftinirea serviciului ca atare si o distributie pe orizontala a agentului termic si a apei calde, astfel incit sa poata fi penalizati doar clientii rau platnici”, a precizat Gabriel Grigore, viceprimar de Iasi. G.C.