Familiile din blocul M2 primesc locuinte in alta locatie

Familiile din blocul M2 primesc locuinte in alta locatie

Primaria Municipiului Iasi grabeste demolarea blocului-fantoma din cartierul Cantemir. Actualii locatari vor fi mutati intr-un alt camin al municipalitatii, in perioada urmatoare. Din cele 80 de familii, doar trei au semnat o declaratie la notariat, pe propria raspundere, ca sint de acord sa se mute din blocul fantoma M2 in caminul din Canta.

Gheorghe Pandelea a castigat concursul pentru conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi
Au aparut primele reclamatii la OPC facute de pelerinii veniti in Iasi

Acestia au primit deja cate o locuinta in Canta, dar nu se pot muta acolo pana nu obtin aprobarea Consiliului Local, care se va intruni vineri pentru a dezbate aceasta situatie. Alte 35 de familii nu au situatia juridica si sociala clarificata, motiv pentru care nu pot fi transferate. Blocul-fantoma va fi demolat abia dupa ce toti locatarii vor fi evacuati. Decizia de demolare a imobilului a fost luata inca din vara anului 2008, cind, in urma unei expertize tehnice, s-a constatat ca acesta este degradat in proportie de 80%.

"La ora actuala, in blocul M2 sint 35 de familii care trebuie sa isi rezolve situatia juridica si sociala. Municipalitatea nu are niciun fel de atributii din acest punct de vedere pentru ca trebuie sa isi rezolve, in primul rind, situatia de identitate a lor, daca sint in municipiului Iasi, daca sint proprietarii acestor apartamente. In sedinta de vineri, vom acorda locuinte convenabile pentru trei familii care si-au rezolvat aceste probleme si au declarat pe propria raspundere ca renunta la aceasta proprietate", a declarat Sebastian Buraga, purtator de cuvint al Primariei Iasi.

N.P.