Exproprieri la soseaua de centura de la Iasi

Expertiza comandata de prefectul interimar la soseaua de centura a scos la iveala nereguli grave. Cetateanul care trebuia sa primeasca 66 de euro pe metru patrat a primit o veste proasta.

Simirad le reda atributiile celor doi vicepresedinti
Directorii de la Spitalul „Sf. Spiridon”, singurii candidati pentru posturile de conducere

Acesta va primi despagubiri de trei ori mai mici fata de expertiza facuta in luna mai 2010. In urma reevaluarii, s-a facut o economie de 70 de mii de euro la bugetul de stat. Familia Pietraru detine in jur de cinci mii de metri patrati in zona soselei de centura, cu iesire la DN 28. Si ceilalti 76 de proprietari care au terenuri si case in zona prin care trece soseaua de centura vor primi despagubiri mai mici. In urma reevaluarii preturile au fost stabilite intre 6 si 16 euro pe metru patrat.  Raportul finalizat in luna mai a acestui an prevedea preturi de pana la 100 de euro pe metru patrat, in functie de tipul terenului.

„Pe o portiune la care suma era de aproximativ 66 de auro, a fost intocmita o alta expertiza de un alt expert Anever si a constata o suma in jurul valorii de 22 de euro. Deci numai la aceasta expropriere s-au salvat in jur de 70 de euro 04.36  voi verifica si celelalte situatii pt ca ne intereseaza ca statul sa nu plateasca mai mult decat trebuie si mai ales nimeni sa nu fie avantajat din aceste exproprieri. Cei nemultumiti pot ataca in justitie aceste valori, dar important este ca noi sa parcurgem pe cale administrativa documentele si sa emitem hotararile necesare, urmind ca cetatenii nemultumiti sa le atace in justitie care le va stabili eventual alte sume mai mici sau mai mari”, a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi. T.B.