Experimente spectaculoase si demonstratii de inginerie robotica au loc la Iasi, la „Noaptea de stiinta”

Experimente spectaculoase si demonstratii de inginerie robotica au loc la Iasi, la „Noaptea de stiinta”

"Noaptea de stiinta", eveniment la care cetatenii vor putea vedea zeci de experimente spectaculoase, dar si demonstratii live de inginerie robotica, se va desfasura vineri la Iasi, au informat organizatorii.

Cetateni straini, depistati cu sedere ilegala in Iasi
Delegatie de la Ministerul Agriculturii din Vietnam, in vizita la Iasi

„Noaptea de stiinta”, eveniment la care cetatenii vor putea vedea zeci de experimente spectaculoase, dar si demonstratii live de inginerie robotica, se va desfasura vineri la Iasi, au informat organizatorii.

Lect. dr. Catalin Agheorghiesei, de la Facultatea de Fizica a Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi, a declarat ca a cincea editie a ‘Noptii de stiinta’, ce se va desfasura pe Esplanada Palas, iesenii, si nu numai, vor putea intelege fenomenele stiintifice cu ajutorul profesorilor, cercetatorilor si studentilor.

‘Evenimentul de stiinta, organizat in fiecare an la sfarsitul lunii septembrie, a devenit deja o traditie pentru iesenii care vor sa isi dea intalnire cu partea frumoasa, amuzanta si misterioasa a stiintei. Activitatile se vor adresa mai multor categorii de varsta – de la colorat de planete si stele pentru cei mai mici, pana la demonstratii sofisticate ale conceptelor stiintifice pentru elevi din ani mai mari si adulti. Astfel de iesiri ale cercetatorilor si ale stiintei din zona campusului universitar, in mijlocul publicului, sunt esentiale atat pentru universitari, cat si pentru ieseni. De multe ori, in mijlocul formulelor si cursurilor, uitam ca stiinta este ceva fascinant, care are capacitatea sa starneasca mirarea si bucuria de a descoperi. Profesorii si studentii universitatii isi propun sa ii reimprieteneasca atat pe adulti, cat si pe cei mai tineri, cu stiinta din afara manualului’, a afirmat Agheorghiesei, organizatorul evenimentului.

Conform acestuia, totodata vor putea fi vizitate standuri cu specific din mai multe domenii alte stiintei, precum chimie, biologie, geografie si geologie, mecanica, optica, mecanica, robotica, electromagnetism. Cei prezenti la eveniment vor putea intelege si fenomenele stiintifice deoarece fiecare experiment va fi prezentat de profesori si studenti specializati in domeniu.