Educatia ieseana, in sarbatoare

Educatia ieseana, in sarbatoare

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, alaturi de reprezentanti ai institutiilor de educatie din judet, a demarat proiectul „Zilele Scolii Iesene“.

Nichita, chemat la DNA
Vatmanul din „tramvaiul-groazei” a fost chemat in fata procurorilor

In acest context, pana pe data de 31 mai, intreaga comunitate va fi implicata in proiectele si manifestarile desfasurate in unitatile de invatamant ale judetul Iasi, promovand educatia si valorile ei.

„Deja a devenit o traditie ca, in fiecare an, la sfarsitul lunii mai, cand Iasul isi imbraca haina verde, de revigorare si intinerire, numeroasa comunitate scolara a urbei noastre sa imbrace straiele de sarbatoare, omagiind educatia si valorile ei. Calitatea educatiei este data de o transformare inovatoare, cautandu-se in permanenta o diversificare a functiilor scolii, in scopul dezvoltarii acesteia ca un centru de resurse pentru elevi si parinti, dar si pentru ceilalti membri ai comunitatii. Pornind de la ideea promovarii activitatilor educative extrascolare de anvergura, organizate de unitatile scolare din judetul Iasi la nivelul comunitatii locale, acest proiect constituie un model de buna practica, prin implicarea institutiilor partenere ale scolilor din judetul Iasi, in vederea sustinerii calitatii actului educativ“, arata organizatorii.

Proiectul educational „Zilele Scolii Iesene“ urmareste antrenarea profesorilor, specialistilor si a reprezentantilor institutiilor locale implicati in activitati cu finalitate stiintifica, educativa sau de formare, promovarea exemplelor de buna practica ale proiectelor si activitatilor educative la nivelul comunitatii locale, incurajarea schimbului de experiente educationale relevante pentru activitatea de instruire centrata pe elev in cadru formal, informal si non-formal, dar si initierea unui dialog autentic intre membrii echipelor de proiect, institutiile implicate, parteneri si colaboratori.

Invitatie la bal

Printre activitatile cuprinse in proiect se numara expozitia judeteana de arta plastica, decorativa, fotografica si arta populara „Traditie si Arta“, care va incepe astazi si va putea fi admirata pana la finele lunii. Totodata, elevii din clasele V-VIII sunt asteptati sa participe la Cupa ,,Mircea Andrioaie“ la fotbal, activitate programata sa aiba loc pe Stadionul ,,Mircea Andrioaie“ –Tomesti.

Evenimentul sportiv este organizat de Scoala Gimnaziala „D.D. Patrascanu“, din Tomesti, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Tutora, Scoala Gimnaziala Chicerea, Scoala Gimnaziala Chicerea si Scoala Gimnaziala Goruni.

Maine este programata sa aiba loc a doua editie a „Balului Voluntarilor“, organizat de Liceul Pedagogic „Vasile Lupu“, din Iasi, cu sprijinul Consiliului Elevilor, Asociatiei Voluntarii Normalisti, Organizatiei Studentilor de la Studii Europene – OSSEI Iasi, Palatului Copiilor din Iasi, cu participarea a 300 de elevi si 20 de profesori.

Tot maine va avea loc simpozionul stiintific „Dezvoltarea durabila – stiinta, diversitate si impact“, cu participarea a 35 de cadre didactice.