Doua cazuri de botulism, la Iasi

Doua cazuri de botulism, la Iasi

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva“ au sub observatie doi pacienti care sufera de botulism.

Merge PDL Iasi cu Ciuhodaru la Primarie? Mihaela Popa: Sint cu sufletul alaturi de Tudor
Perchezitii in Iasi intr-un dosar de inselaciune prin metoda ”accidentul”

Pacientii, in varsta de 70, respectiv 50 de ani, sunt mama si fiu si au contactat boala prin consumul de carne de rata, pastrata in conditii improprii. Medicii infectionisti alerteaza populatia si dau sfaturi cu privire la consumul de alimente, in special conservate. Desi se stie ca bacteria care cauzeaza botulismul poate fi contactata prin consumul de peste, medicii spun ca aceasta se poate intalni si la alte alimente de origine animala, tinute in conditii improprii. Cei doi pacienti au mancat carne de rata pastrata in untura de porc. Ambele cazuri sunt grave, oamenii fiind internati in departamentul de Terapie Intensiva, iar femeia fiind tinuta in viata de aparate.

Botulismul este o afectiune grava, care evolueaza afebril si se manifesta prin caderea pleoapelor, uscarea mucoaselor si modificari de deglutitie. In foarte multe dintre cazuri afectiunea duce la decesul pacientului.