Doua plangeri penale pentru vicele Adascalitei!

Doua plangeri penale pentru vicele Adascalitei!

Calomnie si abuz in serviciu. Acestea sunt plangerile penale cu care s-a ales vicepresedintele Constantin Adascalitei. Denuntatorul este sful Consiliului Judetean, Constantin Simirad. In replica, Adascalitei si-a angajat o armata de avocati care sa analizeze activitatea sefului sau si a secretarei judetului, Lacramioara Vernica. In cazul descoperirii unei ilegalitati, vicepresedintele intentioneaza sa ii atace in contencios-administrativ. Constantin Simirad, presedintele CJ a povestit ca "am depus plangere la Tribunalul Iasi, unde l-am actionat in justitie pe domnul Adascalitei, fapta sa fiind catalogata drept "calomnie" sub forma continuata,

Procesul politistilor de la Rutiera, suspendat pentru sase luni
Sindicalistii au iesit in strada

pentru ca nu a fost spusa o singura data, ci a fost in mai multe randuri repetata. Pentru fapta pe care a facut-o ieri, sigur voi deschide un nou proces poentru abuz in functie.” Seful Consiliului Judetean, Constantin Simirad il vrea pe vicepresedintele Constantin Adascalitei dupa gratii pentru jignirile si manifestarile acestuia din ultima sedinta de CJ. „Un om care nu stie sa-si masoare cuvintele, nu stie sa foloseasca limba romana – un limbaj decent, si nu grobian. Domnia sa s-a arogat dreptul care, conform legii, nu putea sa si-l aroge, a condus sedinta CJ, cu o parte dintre consilieri, si a adoptat hotarari pe care Justitia le va infirma pe toate.”

Adascalitei crede in „glumite”

„Glumim, pentru ca toate astea o sa vedeti ca la raspunsuri pertinente Domnia va scaote o glumita, va scoate o sintagma in stilul lui scriitoricesc. Si sigur nu va trata cu seriozitate. El are nevoie de aceste conflicte pentru a scoate in evidenta ca mai face ceva, altfel nu face nimic.” Nici Adascalitei nu a stat cu mainile in san. Dupa ce s-a sfatuit cu liderii consilierilor judeteni PNL si PSD, dar si cu vicepresedintele Victor Chirila, s-a hotarat sa-si ia o „armata de avocati.” Juristii vor analiza daca deciziile luate in sedinta de CJ de luni de Simirad si Vernica sunt legale.

„Sigur am dat toate subiectele grupului de avocati pentru a ne scoate in evidenta pe de o parte legalitatea

acestora, si pe de alta parte abuzurile in serviciu.”

Chirila a ramas fara atributii, secretara si sofer

Nici Victor Chirila nu a scapat de mania lui Constantin Simirad. A ramas oficial fara atributii, domeniile sale fiind impartite intre Lilia Arvinte, devenita ordonator principal de credite si Elena Margarint. In plus, vicepresedintele PNL a ramas fara secretara si sofer. „Dimineata am venit, doamna isi strangea lucrurile, golea secretariatul. Bineinteles, si asta nu e normal intrucat avem de vorbit permanent in judet. Macar atata lucru sa avem o secretara si un sofer, o sa ii punem pe cont propriu, din banii nostri”, a spus Chirila.