Discursul Ambasadorului SUA cu ocazia primirii Ordinului National „Steaua Romaniei”

Discursul Ambasadorului SUA cu ocazia primirii Ordinului National „Steaua Romaniei”

Domnule presedinte, dragi prieteni si colegi,
Sunt profund emotionat sa primesc aceasta decoratie. Cei trei ani petrecuti de mine si de sotia mea, Libby, in Romania au fost printre cei mai plini de satisfactii din viata noastra. Am fost onorat de faptul ca presedintele Obama m-a ales sa il reprezint in Romania, tara stramosilor familiei mele.

Vasile Cepoi, declaratie soc la audieri: Frauda masiva in bugetul Sanatatii
Anton Dobos a revenit la sefia Fiscului

Prin urmare, consolidarea si aprofundarea relatiei bilaterale dintre Romania si Statele Unite ale Americii a fost o sarcina indeplinita cu dragoste. A fost foarte emotionant sa pescuiesc in Delta Dunarii, sa merg cu bicicleta prin Transilvania, sa fac drumetii in zona ruinelor cetatii Sarmizegetusa, sa savurez un pahar cu vin pe Valea Oltului sau la Dealu Mare si mai ales sa explorez vechiul oras Botosani, locul nasterii strabunicului meu. Insa, de departe cel mai placut a fost sa cunosc romani, sa descopar energia, inteligenta, pasiunea, creativitatea si umorul romanilor. A fost o experienta personala pentru mine, fiindca in fiecare roman intalnit regasesc o parte din tatal meu, care din nefericire, a decedat in timpul mandatului meu. El era in intregime roman.

De aceea sunt atat de optimist in privinta viitorului Romaniei si a relatiei dintre popoarele noastre. Romanii sunt patrioti si isi doresc ca aceasta tara si institutiile sale sa fie puternice, independente si sa ofere fiecarui roman puterea de a-si realiza visurile. Noi, americanii, impartasim aceleasi valori.

Dumnezeu sa binecuvanteze America!
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!