Din puscarie, Fenechiu isi arata conturile secrete

Din puscarie, Fenechiu isi arata conturile secrete

Intrat in puscarie pentru fapte de coruptie, fostul ministru liberal se poate lauda in continuare cu o avere destul de mare. Desi a prejudiciat statul roman cu peste 50 miliarde de lei, alaturi de complicii sai din dosarul "Transformatorul", Relu Fenechiu arata ca detine in continuare case, terenuri si conturi in banca.

Centura, mai scumpa cu 20%
Simirad il vrea pe regele Mihai

In aceste conditii, statul roman il poate obliga fara nicio retinere sa returneze suma respectiva. In urma cu cateva zile, declaratia de avere a fostului deputat PNL a fost reactualizata pentru sfarsitul anului precedent. Conform declaratiei de avere, Relu Fenechiu detine sase terenuri intravilane in Iasi, Darmanesti, Abrud si Rosia Montana, dar si un alt teren extravilan in judetul Bacau. La capitolul imobile, Fenechiu declarase trei case de locuit in Iasi si Rosia Montana, un apartament in Abrud si doua case de vacanta in Iasi si Darmanesti. Fenechiu declarase ca detine si trei autoturisme de teren, cate un Mercedes, BMW si Hyundai, dar si bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de 80.000 de euro.

Fenechiu a tinut, insa, sa arate ca detine doar doua conturi bancare, ambele deschise in lei si de valori mici, de doar 6.200 de lei si 8.500 de lei. Relu Fenechiu mai declarase ca detine actiuni la doua societati, Fene Grup SA si La Rocca SA, in valoare de 288.000 de lei si 50.200 de lei. Intrat la puscarie, Fenechiu are de achitat, pana in 2026, un credit de 41.600 de euro, contractat printr-o societate bancara. Pana in decembrie 2013, Relu Fenechiu a incasat o indemnizatie din partea Camerei Deputatilor de peste 26 mii de lei. Totodata, intre ianuarie si iulie 2013, Fenechiu a ridicat 32.938 de lei ca ministru al Transporturilor. Sotia acestuia, Mariana Fenechiu, a beneficiat de peste 21.000 de lei de la firma de consultanta la care lucreaza. Relu Fenechiu a mai declarat ca a ridicat dividente de la Fene Grup SA, in valoare de peste 716 mii de lei, peste 45.000 de lei si de peste 66 mii de lei. De la societatea Tehnorom SRL a ridicat dividente de aproape 200.000 de lei. La toate acestea se adauga si contractele incheiate de firmele sale cu statul roman. Toate acestea nu-l mai ajuta, insa, prea mult pe Fenechiu, nevoit sa zaca in inchisoare pentru urmatorii cinci ani de zile.