Deszapezire pana la marginea bordurii

Deszapezire pana la marginea bordurii

Primaria Iasi a reusit si de asta data sa iasa basma curata din codul portocaliu si codul galben care au dat de furca angajatilor cooptati in Comandamentul de iarna.

Sebastian Tataru si Romeo Olteanu se intalnesc in septembrie in instanta
Dosar penal pentru un angajator iesean

Numai in acest weekend, de vineri si pana ieri dimineata, s-au imprastiat 1.150 de tone de material antiderapant pe strazile din municipiul Iasi, pentru a se putea circula in conditii de siguranta. S-a actionat si in zonele mai departate de zonele urbanizate, precum Bucium si Breazu.

"Actionam si in continuare, astfel incat sa redam circulatiei si strazile din exteriorul orasului. Mai avem pe stoc 239 de tone de sare, 565 de tone de nisip si 272 de tone de materiale antiderapante, care ne stau la dispozitie pentru o eventuala interventie. Vremea este rece, dar in curs de incalzire. Se mai asteapta precipitatii in special pentru acest sfarsit de saptamana si in cursul saptamanii viitoare", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Fluturasi in parbriz, cu programul de deszapezire

Pentru ca Politia Locala si cei de la Comandamentul de iarna sa poata actiona in conditii optime pentru indepartarea zapezii, municipalitatea face apel la posesorii de autovehicule sa le indeparteze de partea carosabila.

"Am stabilit sa actionam astfel incat indepartarea zapezii sa o facem pana in apropierea bordurii, motiv pentru care ii rugam pe proprietari sa indeparteze masinile de pe partea carosabila, pentru ca noi sa putem interveni. Soferii vor gasi niste fluturasi pusi in parbriz, exact cu momentele in care intervenim, astfel incat sa devenim eficienti. Pentru circulatia in municipiul Iasi vom actiona in primul rand pe bulevardele principale, incepand cu capatul dinspre Pacurari, Independentei, Socola si toate celelalte strazi care au nevoie de interventii in momentul de fata", a spus Mihai Chirica.

In ce priveste persoanele fizice sau juridice care nu au dat curs solicitarii Primariei de a-si deszapezi trotuarele, acestia au primit somatii si amenzi si in acest weekend. Astfel, politistii locali au aplicat vineri 34 de sanctiuni, iar inspectorii din cadrul Corpului de Control al Primariei au dat 74 de amenzi. In plus, total, Politia Locala a dat in acest weekend peste 40 de sanctiuni si aproape 400 de somatii.