Depozit de colectare a deseurilor electrice, construit la Iasi

Depozit de colectare a deseurilor electrice, construit la Iasi

Un depozit de colectare a deseurilor provenite din echipamente electronice va fi amenajat in Iasi. Asociatia Romana de Reciclare RoRec investeste in noul depozit in contextul in care putinele centre de colectare zonale din oras nu se ridica la normele impuse de Uniunea Europeana cu privire la gestionarea deseurilor DEEE.

Cosmarul noptilor de vara: derbedeii de langa bloc. Politistii ridica din umeri, locatarii au ajuns la disperare
Seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a fost RETINUT de procurorii DNA

Autoritatile au luat decizia ca noul depozit sa fie amplasat in zona Podu de Piatra, pe malul raului Bahlui, strada Pompei, numarul 3, pozitia fiind aleasa datorita accesului usor al celor care gestioneaza astfel de deseuri.

"Construirea halei pentru preluarea deseurilor electrocasnice si electronice va fi construita in zona Podu de Piatra pentru ca este mai accesibila pentru cei ce detin asemenea deseuri. Centrul de colectare va fi in exploatarea Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec pentru 10 ani, dupa care ea va ramane in proprietatea municipiului Iasi", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Cu o suprafata totala de 560 metri patrati, hala de depozitare va fi ridicata exclusiv cu fondurile Asociatiei Romane de Reciclare RoRec.