Demisie cu scantei in PPDD Iasi. Deputatul Viorel Blajut s-a retras din grupul parlamentar

Demisie cu scantei in PPDD Iasi. Deputatul Viorel Blajut s-a retras din grupul parlamentar

Deputatul Viorel Blajut s-a retras din grupul parlamentar PPDD, dar, sustine el, a ramas in partid. Liderul judetean al formatiunii, Vlad Hogea, spune insa ca parlamentarul nu mai are ce cauta in PPDD si ca, de fapt, plecarea lui Blajut nu reprezinta o pierdere, ci un castig.

Un copil de sase ani, lovit cu masina de un fost senator, pe o trecere de pietoni din Iasi
Planul de reorganizare a CET Iasi. Vezi cum va fi salvat de faliment

Mai retinut in declaratii, deputatul PPDD Daniel Oajdea afirma ca nu te poti retrage dintr-un grup parlamentar, dar sa ramai intr-un partid ale carui interese nu le mai reprezinti.

PPDD Iasi a ramas fara unul dintre cei trei parlamentari. Deputatul Viorel Blajut s-a retras astazi din grupul parlamentar al formatiunii. Ieseanul spune ca a ramas insa in partid si ca decizia de astazi a fost luata ca urmare a faptului ca liderii din partidul sau nu l-au ajutat sa-si promoveze proiectele.

Viorel Blajut, deputat de Iasi: Vorbesc numai de acei oameni care nu ne baga in seama ca parlamentari, nu asculta de noi, nu ne baga in seama la discutii, se folosesc de noi numai cand au nevoie la anumite negocieri politice, ne pun sa votam ca niste oi si nu suntem intr-adevar pusi la munac ca sa aratam electoratului ca noi intr-adevar suntem parlamentari care putem face ceva pentru dansii. Am plecat din grupul parlamentar Partidul Poporului si-am devenit independent. Nu plec la niciun fel de partid, nu fac nicio alianta cu nimeni, nici cu USL-ul, nici cu PDL-ul&.

Desi Blajut sustine ca a ramas in partid, liderul iesean al formatiunii, Vlad Hogea, afirma contrariul.

Vlad Hogea, presedinte PPDD Iasi: Gestul de astazi este doar o consecinta indelung asteptata rastimp in care domnia sa nu s-a facut remarcat prin nimic in Parlamentul Romaniei. Asadar, prin curatarea de personaje precum Viorel Blajut, PPDD putem spune ca face nu un pas inapoi, ci un pas inainte, pregatindu-ne pentru alegerile europarlamentare si pentru cele prezidentiale din 2014.

Celalalt deputat PPDD iesean, Daniel Oajdea, s-a ferit sa comenteze gestul colegului sau, insa a spus ca acesta nu poate ramane in partid.

Daniel Oajdea, deputat PPDD de Iasi: Vorbind din punct de vedere moral si logic, cand iti dai demisia e clar, inseamna ca pleci din partid, ca n-ai cum sa pleci de la un grup parlamentar fara sa pleci si din partid, sunt doua chestiuni care nu sunt in regula.

Alaturi de Viorel Blajut, din grupul parlamentar al PPDD au mai plecat inca trei deputati. Toti patru au anuntat ca isi vor desfasura activitatea ca independent.