De astazi, se poate circula din nou cu avionul pe ruta Iasi – Timisoara

Directorul general al TAROM, Werner Wolff, a declarat ca vor fi patru curse pe saptamina, respectiv in zilele de luni, miercuri, joi si duminica. Curs

Prefectul de Iasi sustine ca are mainile legate in cazul ilegalitatilor de la Palas
A inceput recorectarea tezelor la limba romana in cadrul evaluarii nationale

Directorul general al TAROM, Werner Wolff, a declarat ca vor fi patru curse pe saptamina, respectiv in zilele de luni, miercuri, joi si duminica. Cursele vor fi asigurate cu aeronave de pina in 50 de pasageri, pentru a avea un grad de umplere de peste 90 la suta.

La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a precizat ca aceasta cursa este foarte importanta, deoarece se realizeaza legatura intre doua centre IT din tara noastra. In prezent, la Iasi, in domeniul tehnologiilor inalte, sint 19.000 de angajati si se dorestea ca, pina in 2023, numarul acestora sa creasca la 30.000.

Maricel Popa a adaugat ca prioritatile Consiliului Judetean Iasi, fata de dezvoltarea Aeroportului, sint legate de construirea unei hale de mentenanta, prelungirea pistei la 3.000 de metri si amenajarea unui hangar pentru zona cargo.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a aratat ca, in acest an, vom depasi 1,6 milioane de calatori prin aeroportul Iasi, iar acest lucru va determina urgentarea proiectului de construire a unui nou terminal pentru pasageri. In 2017, prin acest aeroport au tranzitat 1,2 milioane de calatori. El a mai spus ca, in viitor, Iasul va deveni aeroport principal, alaturi de cele de la Bucuresti si Chisinau.

Cei doi oficiali au mai declarat ca vor fi curse care vor lega Chisinaul de localitati din Romania si, cel mai probabil, primul traseu va fi Chisinau – Timisoara. Directorul general al TAROM, Werner Wolff, a mai spus ca, in curind vor fi introduse curesele care vor lega Constanta de Timisoara si Oradea.

_________________________________________

Ruta a fost preluata de Compania Tarom, ca urmare a solicitarilor din piata dupe ce compania low cost Blue Air a renuntat la aceste curse la jumatatea lunii februarie.

Evenimentul a avut loc pe Aeroprotul International Iasi, in prezenta reprezentantilor companiei, ai autoritatilor locale si judetene.

Cursele sunt programate in zilele de luni, miercuri, joi si duminica, iar aeronaovele au o capacitate de 48 de locuri.

Tarifele pornesc de la 20 de euro cu toate taxele pentru un zbor dus, in timp ce calatoria dus-intors este 40 de euro, inclusiv bagaj de cala.