Curse speciale pentru elevi si studenti la Iasi, incepand de astazi. Iata traseele

Reprezentantii Societatii de Transport Public Iasi introduc, de astazi, curse speciale pentru elevi si studenti pe traseele 3, 42, 36, 8, 9. Primar

Elevii vor avea un singur manual pentru fiecare materie in parte
Compania de Transport Public Iasi: Curse speciale pentru elevi si studenti incepand de luni, 2 octombrie

Reprezentantii Societatii de Transport Public Iasi introduc, de astazi, curse speciale pentru elevi si studenti pe traseele 3, 42, 36, 8, 9.

Primarul Mihai Chirica a spus ca, pentru a evita aglomeratia si imbarcarea altor persoane, tramvaiele si autobuzele introduse suplimentar vor purta indicatoare de traseu cu mentiunea ‘Cursa speciala pentru elevi si studenti’.

Astfel, Iasul este primul oras din tara in care vor circula mijloace de transport destinate doar elevilor si studentilor.

Potrivit edilului, aceste mijloace de transport vor circula doar dimineata, numarul lor urmand sa fie suplimentat in functie de solicitari.

Pe traseul de tramvai nr. 3 (avand parcursul normal Dancu – Tatarasi – Gara) vor circula 3 unitati suplimentare pe relatia Dancu – Tatarasi – Copou, cu plecari din Dancu la orele 7:10, 7:20 si 7:30;

Trei unitati suplimentare vor fi introduse pe ruta de autobuz nr. 42 (avand parcursul normal C.U.G. I – Tudor Vladimirescu – Copou), cu intrare pe traseu din statia Frigorifer spre Copou in intervalul orar 7:00 – 7:40, in functie de observatiile facute de catre personalul Dispeceratului Central, folosind sistemul de monitorizare in timp real, cu ajutorul camerelor video amplasate in statiile in care se inregistreaza flux ridicat de calatori.

Doua autobuze vor circula suplimentar pe traseul nr. 36 (cu parcursul obisnuit Dacia – Gara – Copou – Breazu), cu intrare din statia Columnei la orele 7:10 si 7:17, catre Copou – Breazu.

Pe traseul nr. 8 (Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Copou) va intra suplimentar un tramvai, cu plecare din Baza 3 spre Copou la ora 7:15.

Doua tramvaie vor circula special fata de graficul obisnuit pe traseul nr. 9 (Tehnopolis – Podu Ros – Copou), cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7:10 si 7:20.