Curatenia in oras, aproape gata. Se refac marcajele rutiere

Curatenia in oras, aproape gata. Se refac marcajele rutiere

Campania de curatenie de primavara se apropie cu pasi repezi de final. In perioada urmatoare vor fi abordate ultimele sectoare ale orasului unde a ramas sa se faca curat.

Spitalul de Boli Infectioase a devenit santier
PRM Iasi se pregateste pentru Congresul de pe 30 octombrie

De asemenea, zilele acestea s-a inceput refacerea marcajelor rutiere de pe principalele artere ale orasului.

Ieri, Primaria a scos 143 de oameni la maturat in cartierele Galata si in zona de agrement Ciric, dintre care 43 erau detinuti. Se continua activitatea de curatare a rigolelor strazilor George Cosbuc, Eternitate, Profesor A. Sesan, C.A. Rosetti, a bulevardului Alexandru cel Bun si soselei Natioanale.

„Am facut impreuna cu colegii mei si planul de marcare stradala. Avem la strada doua echipe de la firma Citadin si patru de la Loial, din Suceava, care au venit in Iasi de vineri si au lucrat tot weekend-ul acesta. Incercam, pana de Paste, sa terminam partea de marcaj si pe zona centrala, dar mai ales la trecerile pietonale din preajma bisericilor si a altor locuri in care se desfasoara activitati legate de sarbatorile pascale“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Momentan se refac marcajele pe bulevardurile Alexandru cel Bun si Dacia, atat la trecerile de pietoni, cat si la axul longitudinal, iar in perioada urmatoare se vor continua pe zonele Nicolina, Socola, Bucium, Copou, Tatarasi etc.

Se deschide Strandul

De asemenea, viceprimarul a mai precizat ca peste doua saptamani Strandul Municipal isi va deschide portile, in paralel cu piscinele din cadrul complexului de agrement Ciric.

„Dupa data de 15 mai ne organizam si pentru Strand. De altfel si piscinele de la Ciric vor fi umplute cu apa. Noi putem sa le umplem si azi, dar apa inca e rece“, a mai spus Chirica.