Cum a pacalit violatorul Fotea anchetatorii, timp de trei ani

Cum a pacalit violatorul Fotea anchetatorii, timp de trei ani

Un satean din Voinesti a dat dovada de o perversitate iesita din comun si a reusit sa le dea cu tifla anchetatorilor, dupa ce violase pana la moarte o batrana. Desi era principalul suspect al procurorilor, Constantin Fotea (32 de ani) s-a plimbat liber prin sat pret de trei ani, fiind incatusat abia dupa ce a mai agresat sexual o femeie.

Acuzati ca au vandut canabis anchetatorilor
Doi ieseni au fugit inot pana in Basarabia de teama politistilor

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunal, Fotea, care era paznic la o casa in constructie, a calcat stramb prima oara in august 2009, dupa ce a baut de ziua nevestei pana i s-a facut chef de sex. S-a dus la casa octogenarei Zoita P. si, cand aceasta a dat sa deschisa usa, i-a izbit-o in fata. Batrana a cazut, iar Fotea a aruncat-o in pat si a fortat-o sa intretina un raport sexual anal. Pentru ca i-a presat fata in perna, Zoita s-a sufocat, asa incat, atunci cand Fotea s-a declarat satisfacut, victima sa era deja moarta.

Trei ani de libertate

Deloc impresionat de ce facuse, Fotea s-a dus la alt paznic si l-a rugat sa-i spele hainele si papucii plini de sange, apoi a continuat sa bea pret de aproape 12 ore. Cand se intorcea pe doua carari acasa, a zarit agitatie in ograda Zoitei, dar nici prin cap nu i-a trecut sa se predea.

Era inceputul unui adevarat maraton juridic. Procurorii au luat incaltarile tuturor paznicilor de la casele ce se ridicau in zona si au constatat ca doar ale lui Fotea se potriveau cu urmele descoperite la Zoita. Ei l-au luat in vizor pe barbat, care a picat si testul poligraf. Numai ca nici pe trupul octogenarei, nici pe alte obiecte din casa nu au fost descoperite urme ADN de la Fotea, asa incat acesta nu a fost arestat. "Suspectul a fost obligat sa nu paraseasca localitatea. El a dat dovada de un comportament exemplar, prezentandu-se la organele de urmarire penala ori de cate ori era chemat. Mai mult, a inceput sa acrediteze ideea ca al doilea paznic ar fi fost autorul, mai ales dupa ce acesta a murit", ne-a declarat dna Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunal.

Femeie terorizata in fata copilelor ei

Probabil ca Fotea s-ar mai fi plimbat liber mult si bine, daca n-ar fi devenit autorul unui alt atac salbatic. Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 30 noiembrie/1 decembrie 2012, el a tabarat pe Dana P. Femeia locuia doar impreuna cu cele doua fiice, iar Fotea, dupa ce si-a pus cagula si manusi, a sarit gardul si i-a intrat in casa. Au urmat momente de groaza pentru intreaga familie. Ca micutele sa nu mai tipe, Fotea i-a pus uneia dintre ele cutitul la gat. A cerut bani si a primit 500 de lei, dar tot nu a fost multumit, asa ca s-a gandit s-o violeze pe Dana. Cum avea probleme cu erectia, a silit-o pe femeie la un raport sexual oral, chiar in fata copiilor! Dupa aceea, a cerut un pahar cu suc, moment in care si-a ridicat cagula.

Dana a profitat de faptul ca Fotea nu-i mai dadea atentie si a incercat sa fuga. Dandu-si seama ca femeia l-a recunoscut, bestia a urmarit-o. A prins-o la poarta si a vrut s-o stranga de gat, dar tipetele disperate ale femeii au atras atentia vecinilor. Abia atunci, Fotea a fugit. Pe drumul spre casa, si-a aruncat cagula si manusile, iar ajuns in gospodarie, a pus papucii de soba. De data asta insa, n-a mai scapat de catuse si, pana la urma, a recunoscut ambele grozavii. Ieri, Fotea a fost trimis in judecata pentru viol urmat de moartea victimei, violare de domiciliu, viol si talharie. El risca pana la 25 de ani de puscarie.