Cotnari SA isi propune investitii de peste 10 mil. euro in 2009

Cotnari SA isi propune investitii de peste 10 mil. euro in 2009

Producatorul de vin Cotnari SA a anuntat ca are in plan investitii de peste 10 milioane de euro in anul 2009 pentru cresterea suprafetei cultivate, redimensionarea parcului de masini si marirea capacitatii de prelucrare si procesare, a declarat directorul companiei, Razvan Serghiuta. Potrivit acestuia, producatorul de vin din judetul Iasi va infiinta plantatii noi de vita-de-vie pe o suprafata de circa 275 de hectare, investitia fiind estimata la 4,5 milioane de euro.
De asemenea, Cotnari SA va investi 2 milioane de euro pentru marirea parcului de masini si utilaje agricole din cadrul exploatatiei viticole. Alte aproximativ 4 milioane de euro vor fi utilizate de catre companie, in anul 2009, pentru marirea

Discursul insarcinatului cu afaceri al SUA, Duane Butcher cu ocazia implinirii a 10 ani de la aderarea romaniei la NATO
Expozitie de haine si bijuterii

capacitatilor de prelucrare si depozitare in cadrul combinatului de vinificatie.
Pentru 2008, producatorul de vin anuntase, de asemenea, investitii de peste 10 milioane de euro pentru infiintarea de noi plantatii viticole si modernizarea combinatului de vinificatie, pentru achizitia de tractoare si masini agricole, construirea si modernizarea drumurilor de incinta si pentru sistemul de canalizare si tractare a apelor reziduale, din cadrul combinatului de vinificatie.
Cotnari SA estimeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro, in crestere cu peste 22% fata de anul 2007. De asemenea, profitul estimat de companie pentru 2008 este de trei milioane de euro, cu 9,3% mai mare decat in 2007.
Pentru perioada Sarbatorilor de iarna, Cotnari estimeaza o majorare cu 23% a vanzarilor de vin fata de  perioada normala din an, cu un volum ce se ridica la circa 2.700.000 de sticle, ceea ce reprezinta o crestere cu 11 procente comparativ cu perioada de Craciun de anul trecut. (G.C.)