Copil de 10 ani disparut in conditii misterioase la Focuri

Copil de 10 ani disparut in conditii misterioase la Focuri

Un copil in varsta de numai 10 ani a disparut in urma cu doua zile in comuna Focuri. Stefan Spataru a plecat de acasa spre scoala dupa care nu a mai fost vazut. In cursul zilei de astazi, politia a intensificat actiunile de cautare insa fara nici un rezultat.

Zeci de apeluri, la Prefectura, de la cetatenii nemultumiti de blocada instituita de CET
Pavelele, subiect de disputa politica

S-ar parea ca nu existau neintelegeri in familia tanarului fapt ce adanceste si mai mult misterul disparitiei.

Autoritatile au luat in calcul si faptul ca micutul ar fi putut fi inghitit de nametii care au fost adusi de viscolul care a maturat judetul in urma cu doua zile. Un caz similar s-a petrecut in urma cu cateva saptamani cand un tanar in varsta de 25 de ani a fost dat disparut si a fost gasit mort in zona Tibanesti-Dagata.

La data de 25.01.2013 ora 10:30,  politistii din cadrul Postului de Politie Focuri au fost sesizati de un barbat din comuna Focuri,  jud. Iasi, cu privire la faptul ca fiul sau Spataru Stefan, in varsta de 10 ani, a plecat de la domiciliu catre scoala la data de 24.01.2013, in jurul  orelor 12:30 si nu a mai revenit.

Datele minorului:

SPATARU STEFAN, nascut la data de 15.08.2002, in mun. Iasi, cu domiciliul in satul si comuna Focuri, Sector 9, jud. Iasi.

Semnalmente:
– Inaltimea : aproximativ 1,30 metri;
– Ochi caprui;
– Par blond;
– Greutate circa 35 kg ;
–  Nu are semne particulare.

In momentul plecarii de la domiciliu minorul  purta o pereche de pantaloni de trening de culoare rosie, o geaca de fas de culoare galbena, pe cap purta un fes de culoare maro, iar in picioare avea o pereche de cizme din cauciuc de culoare verde.  Asupra sa mai avea un ghiozdan de culoare rosie cu carti si caiete.

Semnalmentele minorului au fost comunicate Politiei Municipiului Iasi, Serviciului Regional al Politiei Transporturi, Serviciului Rutier, Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Politiei Locale  fiind dat si in urmarire nationala.

Cu ocazia verificarilor a rezultat faptul ca minorul a plecat de la domiciliu pe data de 24.01.2013, inainte de instalarea fenomenelor meteo nefavorabile precum si faptul ca minorul obisnuia sa plece la o bunica si o matusa pe care le are in aceeasi comuna fara sa-si anunte tatal.

Politistii iau in calcul si posibilitatea ca minorul sa se afle pe raza municipiului Iasi, motiv pentru care solicitam sprijin persoanelor care pot furniza informatii in acest sens, apeland numarul de urgenta 112 sau adresandu-se celei mai apropiate unitati de politie.

In prezent politistii continua cautarile si investigatiile pentru gasirea minorului disparut.