Conferinta Nationala a profesorilor de limba engleza, la Iasi

Conferinta Nationala a profesorilor de limba engleza, la Iasi

Asociatia Profesorilor de Limba engleza din Moldova (M.A.T.E.) se reuneste in perioada 22-24 octombrie 2010 la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi la cea de-a XI a editie a Conferintei Nationale R.A.T.E. Evenimentul debuteaza vineri, 22 octombrie, la ora 14,30 si se incheie duminica, 24 octombrie, la ora 14,00.

Controale pe banda rulanta la produsele traditionale
Caldura face noi victime

La aceasta actiune sunt asteptati peste 300 de participanti din toata tara, dar si de peste hotare, manifestarea reunind numerosi specialisti in domeniul educatiei, profesori, formatori, mentori, metodologi, lingvisti, scriitori si edituri straine representative. ”Ma bucur sa vad ca aceasta conferinta a starnit un inters atat de mare printre dumneavoastra si cred ca e minunat ca ne intalnim la aceasta a 11-a editie”, le-a spus invitatilor,  David Hill, reprezentantul Asociatiei Internationale a Profesorilor de Limba Engleza (IATEFL).

Prezent la deschidere, presedintele British Council Bucuresti le-a marturisit participantilor motivul interesului sau special pentru intalnirea de la Iasi. ”E o placere pentru mine sa fiu aici, atat in plan profesional, pentru ca predau limba engleza de 15 ani in alte tari, cat si in plan personal, pentru ca in opt din acesti ani am predat in Romania”, a precizat  Nigel Townsend. Profesorul Constantin Paidos, inspector de limba engleza in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, le-a urat participantilor sa profite din plin de lucrarile conferintei, dar si de timpul petrecut in Iasi.

”Suntem bucurosi sa va avem ca oaspeti in aceste zile la universitatea noastra, mai ales ca anul acesta este unul jubiliar pentru noi, pentru ca implinim 20 de ani de existenta”, le-a spus invitatilor, Cancelarul UPA din Iasi, Conf.univ.dr. Tudor Pitulac. Gazdele Conferintei au pregatit pentru participanti si o surpiza: vernisajul expozitiei ”Identitate cromatica”, semnata de pictorul, Carmel Georgescu. Acesta le-a dezvaluit celor care i-au admirat lucrarile ca a pus pe panza ”mici povesti” ale vietii sale. ”Sunt foarte fericit sa ma aflu in acest loc drag mie, alaturi de dumneavostra, profesorii, cei care aveti harul de a ne face inimile si mintile mai frumoase”, a spus artistul.

A.S.