Comisarul spagar Radu Manastireanu a primit mita in baia de la Garda Financiara

Comisarul spagar Radu Manastireanu a primit mita in baia de la Garda Financiara

Angajatul institutiei a fost prins ca a luat mita, culmea, nu de procurorii anticoruptie, ci de cei de la DIICOT. Acesta a fost interceptat "din greseala" de catre anchetatorii de la Timisoara, in timp ce oamenii legii cautau informatii despre un grup organizat de traficanti de persoane.

Cinci ieseni muscati de capuse in ultimele doua zile
Noul an a sosit impreuna cu un val de scumpiri

In dosarul DIICOT erau banuiti si patronii firmei de la Iasi, de la care se presupune ca Manastireanu a luat 1.000 de lei spaga. In noiembrie 2010, procurorii DIICOT Timisoara au inceput o ancheta care viza  membrii unei grupari de traficanti de persoane. Avand informatii ca din retea ar face parte si o firma din Iasi, au cerut garzii financiare sa efectueze un control la societatea respectiva. In acelasi timp, telefoanele patronilor au fost interceptate. Comisarii Radu Manastireanu si Marian Gaspar au fost cei desemnati sa faca  verificarile. Potrivit rechizitoriului, in timpul controlului, Radu Manastireanu a lasat de inteles ca trebuie sa dea spaga, pentru a trece cu vederea neregurile descoperite.

15 februarie 2011, ora 16:55

Convorbire inregistrata dintre Andreea Zamfir, asociat firma si Anca Cojocaru, contabila:

"A.Z.: Tu, au plecat bagami-as eu picioarele, ca sunt tolomaci si unul si altul. Eu am putut sa zic … asa … si au plecat,batand apropouri stanga-dreapta, stii?"

15 februarie 2011, ora 18:00

Convorbire inregistrata dintre Andreea Zamfir, asociat firma si Ovidiu Zamfir, administrator:

"A.Z.: Da, Ovidiu.

O.Z.: Ce fac, ma duc sa scot zece milioane?

A.Z.: Da, Ovidiu, cinci si cinci. Eu zic ca-i suficient ca daca era sa fie probleme spuneau si  faceau boturi mai mari, da? Si mai scoate unul si pentru Anca."

Administratorul si contabila firmei i-au inmanat spaga de 1.000 de lei lui Radu  Manastireanu in baia holului de la Garda Financiara.

16 februarie 2011, ora 09:07

Convorbire inregistrata dintre Andreea Zamfir si  Ovidiu Zamfir :

A.Z.: A … si aici s-a rezolvat? Problema aia?

O.Z.: Da.

A.Z.: Simplu, nu?

O.Za..: Da!"

16 februarie 2011, ora 09:37

Convorbire inregistrata dintre Andreea Zamfir si o prietena:

"A.Z.: Ce faci, cum a fost?

Alina: Super ok, nu ti-a povestit Ovidiu?

A.Z.: Nu.

Alina: Foarte lejer, foarte degajat. Am zis ca undeva, mai asa, sa va dam "hartiutele" ….  si a zis ca haideti cu mine!"

A.Z.: Ala mai batran?

A: Nu.

A.Z.: Ala tanar brunet?

A: Da."

Dosarul de luare de mita a fost deschis la DNA Iasi la sesizarea DIICOT Timisoara, iar cel pentru  trafic de persoane a fost disjuns. Singurul incriminat in dosarul "mita la Garda Financiara" este comisarul Radu Manastireanu, iar reprezentantii firmei care  au dat spaga au primit, in total, amenda administrativa de 2.000 de lei, dupa ce au fost  scosi de sub urmarire penala. De altfel, si comisarul Marian Gaspar a fost  scos de sub urmarire penala, pe motiv ca fapta a fost savarsita de colegul sau din echipa de control.

F.D.