CNSC a dat unda verde modernizarii Aeroportului Iasi

CNSC a dat unda verde modernizarii Aeroportului Iasi

La finalul saptamanii trecute, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestatia formulata Strabag AG, in contradictoriu cu autoritatea contractanta RA Aeroportul Iasi. Astfel, licitatia pentru modernizarea aerogarii a fost reluata.

Cele mai noi titluri la Targul „Cartfest”, la Iasi
Nasterea poetului national Mihai Eminescu omagiata la Iasi

In urma cu aproximativ doua saptamani, pe rolul CNSC au fost inregistrate doua contestatii formulate de catre asocierea Impresa Cavalleri Ottavio S.p.A / I.G. Group SRL / Metropolitana Milanese S.p.A / SC Trustul de Instalatii Montaj si Constructii SA / Techno Engineering 2C SRL si SC Strabag AG, referitoare la procedura de achizitie a contractului ce are ca obiect: „Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi – Modulul 1 – Proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2400 m in RA Aeroportul Iasi“. Vinerea trecuta, reprezentantii CNSC au respins cele doua contestatii si au dispus continuarea procedurii de atribuire in cauza.

Ca urmare a hotararilor CNSC, contractul cu asocierea declarata castigatoare, asocierea Max Boegl / SC Vega 93 SRL / SC Uti Group SA, va fi semnat cel tarziu in primele zile ale lunii iunie. Dupa aceastsemnare, cele trei firme mentionate au la dispozitie 60 de zile pentru proiectarea si realizarea detaliilor de executie.

In plus, in momentul declararii castigatorului licitatiei, conducerea aerogarii iesene a declarat ca, inaintea semnarii contractului de proiectare si executie, va incerca sa negocieze cu constructorul introducerea unei prevederi ce va reduce timpul de executie a lucrarii, astfel incat noua pista sa fie gata si pusa la dispozitia Aeroportului la sfarsitul anului 2014.

Contractul amintit prevede proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrarile vor include realizarea pistei de decolare-aterizare, a caii de rulare, extinderea platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru apele pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.