Cifrele de scolarizare pentru clasele I, a V-a si a IX-a vor fi gata pe 5 februarie

Ministerul Educatiei continua aplicarea masurilor prin care sa fie disponibilizati 15.000 de angajati din invatamant, pana la 5 februarie urmand sa fie stabilite cifrele de scolarizare pentru anul 2010-2011 prin constituirea unor clase

Furnizorii de utilitati, avertizati de Primaria Iasi
Batut mar in cazino

cu efective maxime de elevi. S-a stabilit ca, pana pe 5 februarie, sa fie fundamentate, la nivel local, cifrele de scolarizare pentru anul urmator. Directorii au obligatia sa constituie clasele de inceput de ciclu la limita maxima de 20 de copii la gradinita, 25 la clasa I si 30 la clasele a V-a si a IX-a. Dupa aceea se va vedea ce alte norme vor fi desfiintate. Numarul maxim de posturi finantat pentru invatamantul preuniversitar de stat va scadea, in 2010, cu 15.000, de la 321.677 in intervalul ianuarie-august, la 306.677, in septembrie-decembrie, potrivit unei ordonantei publicate pe 29 decembrie 2009 in Monitorul Oficial.

Ordonanta a fost contestata la Curtea Constitutionala a Romaniei de FSLI si de Federatia Educatiei Nationale (FEN). Pentru punerea in aplicare a Ordonantei 114/2009, Ministerul Educatiei a organizat mai multe intalniri cu sindicatele din invatamant, fara sa se ajunga insa la un acord. La discutiile de saptamana trecuta, FEN s-a retras de la negocierile cu Ministerul Educatiei, pe motiv ca acesta nu poate asigura salarii compensatorii angajatilor din sistem care vor fi demisi. A.S.