Chirurgi din Iasi care pot castiga 2.700 de euro intr-o singura zi

Chirurgi din Iasi care pot castiga 2.700 de euro intr-o singura zi

• Numai intr-o singura zi, un chirurg plastician poate castiga 2.700 de euro pentru o sedinta de transplant de par • Interventia este foarte solicitanta. Sedinta dureaza chiar si 12 ore, iar la final, medicul poate sa ramana cu dureri de ochi, din cauza ca sunt suprasolicitati • Operatia se efectueaza cu ajutorul unor lupe

Economia isi revine
E.ON: intreruperi programate la reteaua de furnizare a curentului electric din municipiul si judetul Iasi

Exista multe solicitari in Iasi, in special din partea barbatilor, pentru transplant de par, dar chirurgii plasticieni le refuza din cauza volumului de munca foarte mare si a faptului ca exista o suprasolicitare a ochilor. Pentru o singura sedinta, tariful este de 2.700 de euro, sedinta care dureaza 10-12 ore, timp in care medicul implanteaza intre 300 si 400 de fire de par. Toata interventia se efectueaza cu ajutorul unei lupe care mareste destul de mult. Transplantul de par se finalizeaza in doua-trei sedinte. "Am avut solicitari pentru transplant de par, dar le-am refuzat. Niciun chirurg plastician nu face transplant de par la Iasi. Este o munca migaloasa, foarte solicitanta, iar dupa o zi in care lucrezi numai sub lupa si prinzi fir cu fir, pur si simplu te dor ochii. Este foarte obositor pentru ochi. Este nevoie chiar si de trei-patru lupe. In general, se ia o fasie de piele cu par cu tot cu radacina de la ceafa, care se taie in bucatele cu doua-trei fire, faci gauri in pielea capului si pui firele. In a doua sedinta, se pune cate un singur fir. Interventia are loc cu anestezie locala. Post operator, pacientul nu are dureri foarte mari, dar doua-trei zile, nu poate iesi din casa, deoarece capul i se umfla. Sunt situatii in care firele pe care le-ai pus cad pana la cicatrizare si trebuie sa revii in acel loc cu alte fire", a declarat dr. Andrei Lazar, chirurg plastician.

Transplant de par pentru gene

O ieseanca a apelat la ajutorul chirurgilor plasticieni pentru implant de par in gene. Interventia a durat aproximativ patru ore pentru implantul a 20 de fire de par. Zilnic, pacienta trebuia sa foloseasca clestele pentru a-si intoarce genele. Satula sa faca in fiecare zi acest lucru, ieseanca a renuntat la cleste. "Am avut o singura pacienta care a solicitat implant de par pentru gene. Problema era ca in fiecare zi trebuia sa le curbeze. Ea este plecata in Italia. Dupa un an, am vorbit cu ea si mi-a spus ca a renuntat sa mai foloseasca clestele pentru gene si merge si le tunde periodic. Aceste fire de par implantate in gene cresc permanent si de aceea trebuie sa fie tunse", a declarat chirurgul plastician.