Chirie de peste 38.000 de euro pe luna pentru noul sediu al Directiei de Drumuri Iasi. Proprietarul ceruse 15.000 de euro

Noul sediu al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, sfintit zilele trecute de un sobor de sase preoti, va costa Compania Nationala de

Partid fara acte
Ziua Europeana a Radiologiei

Noul sediu al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, sfintit zilele trecute de un sobor de sase preoti, va costa Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) peste 38.000 de euro chirie pe luna.

Cladirea de birouri in care s-a mutat Regionala de Drumuri Iasi figura in ofertele de inchirieri, chiar inainte de mutarea actuala, cu un pret de 15.000 de euro pentru intreaga suprafata utila de aproape 2.500 de metri patrati. Omul de afaceri care a inchiriat sediul cerea 6 euro pe metru patrat pe luna, iar in final Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a oferit acestuia 15,5 euro pe metru patrat.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cea care gestioneaza construirea si intretinerea drumurilor nationale si a autostrazilor, a fost de acord, printr-o hotarare a Consiliului de Administratie adoptata in toamna anului trecut sa plateasca 38.097,30 de euro pentru gazduirea birourilor DRDP Iasi intr-un spatiu in suprafata de aproape 2.460 mp.

Potrivit anunturilor afisate pe mai multe pagini de internet de catre agentia imobiliara care a gestionat oferta, intreg spatiul respectiv era oferit, anterior gazduirii DRDP Iasi, pentru suma de 15.000 de euro pe luna.

Agentul imobiliar in dreptul caruia era mentionat anuntul spune ca pretul este unul informativ. Cu alte cuvinte, pretul de 6 euro/mp era negociabil. Totusi, proprietarul a batut palma cu cei de la Drumuri Nationale pe un pret de doua ori si jumatate mai mare, respectiv 15,5 euro/mp.

Stefan Covalciuc, detinatorul blocului cu patru etaje situat in zona Podul de Piatra, a declarat ca nu ne poate confirma suma din contractul de inchiriere si ca sotia sa este cea care administreaza cladirea, prin intermediul unei societati comerciale.

Seful DRDP Iasi, Ovidiu Laicu, sustine ca in pretul chiriei ar intra si reamenajarea celor cinci niveluri ale constructiei. El spune ca putea sa ia spatiul in care tocmai s-a mutat cu 10 euro/mp pe luna, dar fara amenajari. “Or, compartimentarile m-ar fi costat macar la fel de mult, dar ganditi-va cat ar fi durat licitatiile“, a adaugat el.