Cea mai lunga sedinta CJ din acest mandat. Afla ce s-a discutat

Cea mai lunga sedinta CJ din acest mandat. Afla ce s-a discutat

Ieri dupa-amiaza, in Sala Galbena a Palatului Administrativ al Judetului Iasi a avut loc cea de-a cincea sedinta ordinara a plenului Consiliului Judetean din acest an, totodata fiind cea mai lunga din actualul mandat, discutiile durand aproximativ doua ore si jumatate.

Tonetarii « ridicati » de reprezentantii Primariei
Problemele pe fond funciar de la Pascani din nou in atentia Prefecturii

Pe masa consilierilor au fost 32 de proiecte, dintre care unul a fost amandat pentru urmatoarea sedinta.

Inainte de a fi votata ordinea de zi, Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, a tinut sa precizeze ca pana la urmatoarea sedinta ordinara se vor implini 12 luni de cand acesta se afla la conducerea institutiei.

„Am comunicat consilierilor ca ne apropiem de un an de cand sunt presedintele CJ. In acest timp, nu s-a mai pierdut nici un proces in instantele romanesti si nici la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. La toate procedurile de licitatie care au fost blocate, mai ales cele de la Sistemul de Management Integrat al Deseurilor, procesul cu Euroconstruct si ultima speta, cea a Aeroportului, la absolut toate aceste lucrari, CJ a castigat. Prin urmare, s-a dovedit ca a fost foarte judicios modul in care ne-am aparat, modul in care ne-am selectat aparatorii, fie ca a fost vorba de Directia Juridica, fie de avocati specializati pe spetele respective, si am salvat foarte multi bani pentru Iasi“, a declarat Cristian Adomnitei.

Un proiect important care a trecut cu brio de votul consilierilor este cel referitor la „Imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventii in situatii de urgenta in conditii de iarna“, precum si aprobarea cheltuielilor si a activitatilor legate de proiect.

„Am reusit, dupa toate demersurile la Ministerul Dezvoltarii, cand am schimbat procedurile prin care se pot cumpara autospeciale la ISU, sa introducem si autofrezele de deszapezire. Mergand pe zicala populara «e bine sa-ti faci iarna car si vara sanie», vom initia un proiect pe care il vom depune, pe fonduri total nerambursabile, sa cumparam cinci autofreze mari, specializate pentru deszapezire, pe care sa le dam in folosinta ISU“, a spus liderul CJ.

Tot ieri a fost aprobat un proiect de asociere a CJ cu Primaria Iasi, pentru a exploata un teren controlat de Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad, in vederea realizarii proiectului de amenajare turistica a raului Bahlui.

„Ceea ce astazi vad iesenii este intitulat proiectul Bahlui I, de betonare a vaii raului, pe fonduri europene. Partea care inchide acest proiect ar fi doar de inerbare a malurilor, pana la gardul de protectie de langa trotuarele celor doua sensuri ale Splaiului Bahlui. Proiectul II al raului va fi depus de Primaria Iasi in polul de crestere 2014-2020, in asociere cu Apele Romane si CJ. Vom incerca sa obtinem finantare pentru betonarea completa a albiei, deci si pentru cele doua faleze pe care le puteti vedea amenajate doar din pamant“, a mai precizat Adomnitei.

De asemenea, proiectul Bahlui II mai prevede constructia constructia a doua poldere in vederea crearii a doua lacuri pe cursul raului, pentru a se putea amenaja o infrastructura de agrement.

In cadrul intrunirii de ieri, Cristian Adomnitei a anuntat consilierii ca urmatoarea data cand se va reuni plenul va fi luni, in cadrul unei sedinte extraordinare. Pe ordinea de zi se vor afla puncte ce vizeaza depunerea proiectelor a 15 comune, impartite in cinci grupuri, in vederea realizarii variantei electronice a registrului agricol. In plus, se va regasi si proiectul amanat ieri, referitor la alocarea unor sume din bugetul CJ necesare organizarii unor manifestari culturale si stiintifice.