Ce sanctiune a primit profesorul iesean de sport care voia sex cu o eleva de 18 ani

Judecatorii ieseni au condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare un profesor de sport de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” care a fost gasit vino

O noua echipa la ISJ Iasi
Teodosian Gherman si tatal sau – internati la Spitalul „Socola“ pentru o saptamana

Judecatorii ieseni au condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare un profesor de sport de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” care a fost gasit vinovat de hartuire.

Petrica Anghelus are 61 de ani si a fost deferit justitiei dupa ce a facut avansuri unei eleve de 18 ani.

„Inculpatul, profesor in cadrul unei unitati scolare din municipiul Pascani, a efectuat trei apeluri telefonice de pe terminalul sau mobil pe terminalul mobil apartinand persoanei vatamate O. A. in varsta de 18 ani, eleva la o unitate scolara din mun. Pascani, careia i-a propus sa se intalneasca si sa-i ofere diferite bunuri pentru a intretine cu aceasta relatii sexuale”, au precizat procurorii.

Profesorul a fost inregistrat de eleva pe care incerca sa o cucereasca, fata depunand si plangere. Potrivit inregistrarii, profesorul ii spune elevei ca „este un om in toata firea, nu un putoi” si ca daca ar iesi cu el ii va face cadou „un puloveras, un banut”, scrie adevarul.ro.

„Imi esti draga si stiu ca iti place viata si viata e facuta ca sa fie traita, despre asta este vorba”, spune cadrul didactic, conform inregistrarii. Profesorul a fost obligat de instanta si la plata unor daune de 20.000 de lei catre eleva si, daca sentinta va ramane definitiva, nu va mai avea voie sa predea.

Intr-un interviu acordat newspascani.com in martie 2017, profesorul spunea ca este nevinovat. „S-a intalnit Consiliul de Administratie in aceasta dimineata si a hotarat sa se faca o comisie de etica. Doamna directoare a fost cu eleva respectiva la mine saptamana trecuta. Eu nu am vazut-o pana atunci in viata mea, nu-mi este eleva. Am luat numarul ei de telefon de la un baiat casatorit din oras si eu nu am stiut o clipa ca este eleva. In prezenta directoarei am discutat cu ea cand a venit cu inregistrarea telefonica, pe care am recunoscut-o desi era distorsionata. Si am zis atunci: bai asa o fi, dar noi ne-am intalnit pana acum vreodata? Am vorbit, ne-am salutat, ne-am atins, am aparut in fata ta si te-am rugat ceva? Nu, a raspuns ea de fata cu doamna director Serban. Acum a venit un politist in civil la scoala sa-i intrebe pe elevii din camin daca am luat numarul de telefon al fetei de la ei”, a declarat Petrica Anghelus.