Autostrada Iasi – Targu Mures, intre amendamente respinse la buget

Autostrada Iasi – Targu Mures, intre amendamente respinse la buget

Autostrada Iasi - Targu Mures starneste cele mai multe pasiuni in randul parlamentarilor ieseni. Proiectul este deocamdata in faza de proiectare si niciun km nu a fost inca inceput. Totusi, politicienii se tin scai de ... proiect. Sambata, 3 parlamentari ai PNL Iasi au cantat prohodul autostrazii de pe hartie, dupa ce amendamentul lor la legea bugetului a fost respins.

Muzeele din Iasi deschise la noapte
A incercat sa se sinucida pentru ca nu s-a inteles cu iubitul privind petrecerea zilei de 1 martie

Cateva ore mai tarziu, autostrada de hartie a reinviat: amendatul respins era, de fapt, inutil. Deputatii liberali Cristian Adomnitei si Relu Fenechiu, alaturi de senatorul PNL Varujan Vosganian, au depus un amendament la legea bugetului. „Suplimentarea fondurilor cu suma solicitata era necesara deoarece capitolul bugetar de cheltuieli pentru studii de prefezabilitate si fezabilitate are alocati doar 20801 mii lei. Astfel, tot ce putem spera pentru acest proiect, in conditiile actuale, ar fi ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sa realizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Iasi – Targu Mures, insa, din pacate, nu va mai avea fonduri alocate pentru alte studii”, se arata in comunicatul de presa al deputatului Fenechiu.

PD-L: Studiile ramase „fara finantare” sunt deja … contractate

Replica PD-L a venit la cateva ore. Studiile pentru care au cerut liberalii cele 20 de milioane de lei au finantarea deja asigurata, sustine Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi, intr-un comunicat de presa. Mai mult, studiile de fezabilitate ale autostrazii sunt deja atribuite! „Dupa cum a promis la Iasi ministrul Radu Berceanu, licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii s-a finalizat, iar contractele au si fost incheiate. Termenul de executie al studiului de fezabilitate (un an de la incheierea contractelor) presupune finalizarea acestuia in acest an – 2010. Valoarea datorata de minister pentru acest proiect (circa 4 milioane RON) este pe deplin asigurata in bugetul alocat pe 2010 cu aceasta destinatie”, se arata in declaratia lui Dan Carlan. I.B.